Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zomers weekend begint koud

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 11:57

* Auto rijdt tegen appartement: minstens één gewonde
* Brech medio volgende week naar Nederland, tiplijn gesloten
* Leerlingen VMBO Maastricht: Geslaagd of gezakt?

Auto rijdt tegen appartement: minstens één gewonde
Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag in Sittard frontaal tegen een appartement gebotst. Daarbij zou minstens één gewonde zijn gevallen. Om 01:00 uur belandde het voertuig door nog onbekende oorzaak tegen de gevel van een appartementencomplex aan de Doctor Nolenslaan. Lees hier meer.

Foto: Niek van Herten

Koude start van zomers weekend
Vrijdag komt meteorologisch gezien een einde aan de hete zomer van 2018. En hoe! In de nacht van vrijdag op zaterdag koelt het behoorlijk af. Lees hier meer.

Brech medio volgende week naar Nederland, tiplijn gesloten
Nadat er ruim 1600 tips zijn binnengekomen, is de tiplijn die de politie heeft ingesteld voor de zoektocht naar Jos Brech vrijdag opgeheven. Het telefoonnummer werd vorige week geopend nadat politie en justitie de identiteit van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen bekend hadden gemaakt. Lees hier meer.

Foto: Spaanse politie/ policia.es

Leerlingen VMBO Maastricht: Geslaagd of gezakt?
Geslaagd of gezakt? Dat is de vraag die 200 leerlingen van het VMBO Maastricht vandaag alsnog beantwoord krijgen. De examens werden in juni afgekeurd door de Onderwijsinspectie vanwege meerdere tekortkomingen. Lees hier meer.

Kaasliefhebbers kunnen hart ophalen in Maastricht
Bij het Maastrichtse restaurant Brandsøn worden binnenkort gerechten gemaakt met de exclusieve Zwitserse kaas van Jean-Claude Biver, de directeur van horlogemerk Hublot. Daarmee wordt de horecazaak aan Het Bat het eerste restaurant in de Benelux waar de kaas verkrijgbaar is. Lees hier meer.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen