Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zomers weekend begint koud

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 11:57

* Auto rijdt tegen appartement: minstens één gewonde
* Brech medio volgende week naar Nederland, tiplijn gesloten
* Leerlingen VMBO Maastricht: Geslaagd of gezakt?

Auto rijdt tegen appartement: minstens één gewonde
Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag in Sittard frontaal tegen een appartement gebotst. Daarbij zou minstens één gewonde zijn gevallen. Om 01:00 uur belandde het voertuig door nog onbekende oorzaak tegen de gevel van een appartementencomplex aan de Doctor Nolenslaan. Lees hier meer.

Foto: Niek van Herten

Koude start van zomers weekend
Vrijdag komt meteorologisch gezien een einde aan de hete zomer van 2018. En hoe! In de nacht van vrijdag op zaterdag koelt het behoorlijk af. Lees hier meer.

Brech medio volgende week naar Nederland, tiplijn gesloten
Nadat er ruim 1600 tips zijn binnengekomen, is de tiplijn die de politie heeft ingesteld voor de zoektocht naar Jos Brech vrijdag opgeheven. Het telefoonnummer werd vorige week geopend nadat politie en justitie de identiteit van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen bekend hadden gemaakt. Lees hier meer.

Foto: Spaanse politie/ policia.es

Leerlingen VMBO Maastricht: Geslaagd of gezakt?
Geslaagd of gezakt? Dat is de vraag die 200 leerlingen van het VMBO Maastricht vandaag alsnog beantwoord krijgen. De examens werden in juni afgekeurd door de Onderwijsinspectie vanwege meerdere tekortkomingen. Lees hier meer.

Kaasliefhebbers kunnen hart ophalen in Maastricht
Bij het Maastrichtse restaurant Brandsøn worden binnenkort gerechten gemaakt met de exclusieve Zwitserse kaas van Jean-Claude Biver, de directeur van horlogemerk Hublot. Daarmee wordt de horecazaak aan Het Bat het eerste restaurant in de Benelux waar de kaas verkrijgbaar is. Lees hier meer.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen