Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: 'Zoektocht naar Tanja Groen op verkeerde plek'

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 11:53

Limburgse broers vast voor beramen aanslag op politici, aanvaring op de Maas en nazorg mijnschade slecht geregeld. Dit en meer in de 1Lunch.

Rechtpsycholoog over zoektocht Tanja Groen: 'Verkeerde plek'
De politie heeft in juni op de verkeerde plek gezocht naar het lichaam van Tanja Groen. Dat zegt rechtspsycholoog Peter van Koppen donderdag tegen L1, na berichtgeving hierover in de Telegraaf. Volgens hem is de Strabrechtse Heide in het Noord-Brabantse Heeze de meest waarschijnlijke plek om Groen te vinden, maar is op de verkeerde plek gezocht in dat natuurgebied. Lees hier meer.

Aanvaring op Maas: scheepvaart onder begeleiding hervat
De scheepvaart op de Maas bij Beesel is in de loop van de ochtend onder begeleiding hervat. Woensdagavond vond hier een aanvaring plaats. Vanwege dit ongeval was de in beide richtingen Maas gestremd en is een veerpont uit de vaart. Even na 8:00 uur is de scheepvaart onder begeleiding van Rijkswaterstaat hervat. Lees hier meer.

Aanvaring Beesel (14 okt 2021)
Foto: Fer Traugott

Limburgers vast voor beramen aanslag
Twee van de negen opgepakte verdachten die vastzitten voor het beramen van een aanslag op politici Mark Rutte, Thierry Baudet en Geert Wilders komen uit Limburg. Het gaat om twee uit Roermond afkomstige broers van 26 en 18 jaar oud. Lees hier meer.

Nog jarenlang mijnschade: 'Nazorg slecht geregeld'
De nazorg in de huidige Mijnbouwwet is niet goed geregeld. Daardoor lopen bewoners van de mijnstreek nog jaren lang risico op mijnschade zoals scheuren of verzakkingen. Hoewel de steenkoolwinning bijna vijftig jaar geleden gestopt is, zijn er tot op de dag van vandaag na-ijleffecten die zorgen voor risico’s en mogelijk schade aan gebouwen en infrastructuur. Lees hier meer.

Mijnschade
Foto: Nico Hendriks

Sittardse gevangenis grijpt in na ernstige mishandelingen
Twee gevangenen zijn ernstig mishandeld in de Sittardse bajes. De gevangenisdirectie heeft ingegrepen door de schuldigen twee weken in een isoleercel te plaatsen. Dat bevestigt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer tegenover L1. Lees hier meer.

Inspectie cellen gevangenis Sittard (8 juli 2021)
Foto: DJI
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen