Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zoektocht naar bewijs, politie valt moskee binnen

Geplaatst opdinsdag 14 februari 2017 - 11:58

* Inval bij moskee in Geleen
* Motorrijder overleden na ongeluk
* Limburgse jongeren stevige drinkers

Bekneld in machine
In een bedrijfspand van een transportbedrijf in Venray is vanochtend een persoon bekneld komen te zitten in een machine. De hulpdiensten rukten massaal uit. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Lees hier meer.

Inval bij moskee in Geleen
Het blijft onrustig rond de moskee in Geleen. Eerder was er ophef over mogelijke banden met radicale moslims, er is gedoe binnen het bestuur en vandaag vielen politie en FIOD binnen in een groot onderzoek naar witwaspraktijken. Er wordt gezocht naar bewijsmateriaal. Ook een Geleense goede-doelenstichting maakt deel uit van het onderzoek. Lees hier meer.

Agenten bij de moskee in Geleen.
Foto: L1

Jongeren en alcohol
In Limburg drinken jongeren aanzienlijk vaker alcohol dan hun leeftijdsgenoten elders in Nederland. Vooral in het noorden van de provincie wordt er stevig gedronken door tieners. Van de Noord-Limburgse jongeren tussen de 13 en 14 jaar zegt 19 procent de laatste vier weken alcohol te hebben gedronken, 5 procent meer dan het landelijk gemiddelde. Ook de jongeren van 15 en 16 jaar scoren hoog: 58 procent tegenover een landelijk gemiddelde van 48 procent. Lees hier meer.

Lex scoort met nummer
Het liedje van Lex Uiting bestormt de hitlijsten. 'Nao 't Zuuje' staat in de iTunes-hitlijst op een tweede plek en moet alleen zanger Ed Sheeran (nog?) voor zich laten. Ook op social media is het nummer waarin de nieuwe stadsprins van Venlo zijn thuisstad bezingt, enorm populair. Heb je het nog niet gehoord? Luister (en bekijk) 'm hier.

Motorrijder overleden
De motorrijder die gistermiddag zwaargewond raakte bij een ongeluk in Tegelen, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 32-jarige man uit Tegelen. Hij kwam in botsing met een auto. Het onderzoek naar de aanrijding loopt nog. Lees hier meer.

Oldtimer gestolen in Heerlen
Aan een klassieke auto heeft eigenlijk iedereen plezier. De eigenaar die zijn bolide liefdevol verzorgt en op de weg houdt, maar ook de medeweggebruiker die een glimlach niet kan onderdrukken als er zo'n mooi stukje automobielhistorie voorbij komt pruttelen. Maar oude auto's zijn geld waard, en dieven weten dat ook. Lees hier meer

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen