Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zoektocht naar bewijs, politie valt moskee binnen

Geplaatst opdinsdag 14 februari 2017 - 11:58

* Inval bij moskee in Geleen
* Motorrijder overleden na ongeluk
* Limburgse jongeren stevige drinkers

Bekneld in machine
In een bedrijfspand van een transportbedrijf in Venray is vanochtend een persoon bekneld komen te zitten in een machine. De hulpdiensten rukten massaal uit. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Lees hier meer.

Inval bij moskee in Geleen
Het blijft onrustig rond de moskee in Geleen. Eerder was er ophef over mogelijke banden met radicale moslims, er is gedoe binnen het bestuur en vandaag vielen politie en FIOD binnen in een groot onderzoek naar witwaspraktijken. Er wordt gezocht naar bewijsmateriaal. Ook een Geleense goede-doelenstichting maakt deel uit van het onderzoek. Lees hier meer.

Agenten bij de moskee in Geleen.
Foto: L1

Jongeren en alcohol
In Limburg drinken jongeren aanzienlijk vaker alcohol dan hun leeftijdsgenoten elders in Nederland. Vooral in het noorden van de provincie wordt er stevig gedronken door tieners. Van de Noord-Limburgse jongeren tussen de 13 en 14 jaar zegt 19 procent de laatste vier weken alcohol te hebben gedronken, 5 procent meer dan het landelijk gemiddelde. Ook de jongeren van 15 en 16 jaar scoren hoog: 58 procent tegenover een landelijk gemiddelde van 48 procent. Lees hier meer.

Lex scoort met nummer
Het liedje van Lex Uiting bestormt de hitlijsten. 'Nao 't Zuuje' staat in de iTunes-hitlijst op een tweede plek en moet alleen zanger Ed Sheeran (nog?) voor zich laten. Ook op social media is het nummer waarin de nieuwe stadsprins van Venlo zijn thuisstad bezingt, enorm populair. Heb je het nog niet gehoord? Luister (en bekijk) 'm hier.

Motorrijder overleden
De motorrijder die gistermiddag zwaargewond raakte bij een ongeluk in Tegelen, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 32-jarige man uit Tegelen. Hij kwam in botsing met een auto. Het onderzoek naar de aanrijding loopt nog. Lees hier meer.

Oldtimer gestolen in Heerlen
Aan een klassieke auto heeft eigenlijk iedereen plezier. De eigenaar die zijn bolide liefdevol verzorgt en op de weg houdt, maar ook de medeweggebruiker die een glimlach niet kan onderdrukken als er zo'n mooi stukje automobielhistorie voorbij komt pruttelen. Maar oude auto's zijn geld waard, en dieven weten dat ook. Lees hier meer

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen