Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Zender trekt stekker uit tv-serie Jos van Rey

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 11:56

* Tiener bedreigd in fietstunnel
* Studenten boos op Jules Maastricht
* OM wil drie ton van Jos van Rey

Tiener bedreigd in fietstunnel
In Kerkrade is donderdag een 15-jarige jongen met een mes bedreigd in de fietstunnel op de Kerkradersteenweg. Een scooterrijder kwam de jongen tegemoet rijden, stapte af en bedreigde hem. Lees hier meer.

Studenten boos op Jules Maastricht
Studentenservicebureau Jules Maastricht ligt onder vuur bij buitenlandse studenten. Het bedrijf richt zich onder meer als tussenpersoon op huisvesting, maar daarin slaat het volgens studenten volledig de plank mis. Slecht onderhouden kamers, slechte communicatie bij klachten en vooral het niet terugbetalen van de borg achteraf zijn enkele van de problemen. Lees hier meer.

Primeur: Nieuwsjaarsconcert Rieu op witte doek
Het nieuwjaarsconcert dat André Rieu gaf in de Town Hall van Sydney in Australië, draait vrijdagavond in de bioscoop. Het is voor het eerst dat een nieuwjaarsconcert van de vioolvirtuoos in de bioscopen te zien is. Het concert werd speciaal voor het witte doek opgenomen. Lees hier meer.

Onderzoek dodelijke schietpartij lag maandenlang stil
Justitie en de rechtbank hebben maandenlang niets gedaan aan de dodelijke schietpartij in Geleen, waarbij Radjan Kalicharan (34) om het leven kwam. Dat zei advocaat Peer Szymkowiak, die verdachte Robert E. (29) bijstaat, vrijdag in de rechtbank. Hij kreeg excuses van de rechter en, deels, ook van justitie. Toch blijven Robert en hoofdverdachte Doy S. (36) vastzitten. Lees hier meer.

Foto: L1/1Limburg

OM wil 300.000 euro van Jos van Rey
Bij de rechtbank in Rotterdam vindt vrijdag een zitting plaats over een vordering van bijna 300.000 euro die het Openbaar Ministerie heeft opgelegd aan ex-VVD wethouder Jos van Rey van Roermond. De vordering van het Openbaar Ministerie is een rechtstreeks gevolg van de veroordeling van Van Rey in hoger beroep tot één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf in december 2017. Het gerechtshof vond Van Rey toen onder meer schuldig aan witwassen en passieve ambtelijke corruptie. Lees hier meer.

En….
Het idee om een serie te maken over het turbulente leven van Jos van Rey is van de baan. Dat liet Pieter Kuijpers, één van de makers, vanmorgen aan L1 weten. De publieke omroep ziet toch af van een tv-serie over de Roermondse politicus. Lees hier meer.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen