Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Zender trekt stekker uit tv-serie Jos van Rey

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 11:56

* Tiener bedreigd in fietstunnel
* Studenten boos op Jules Maastricht
* OM wil drie ton van Jos van Rey

Tiener bedreigd in fietstunnel
In Kerkrade is donderdag een 15-jarige jongen met een mes bedreigd in de fietstunnel op de Kerkradersteenweg. Een scooterrijder kwam de jongen tegemoet rijden, stapte af en bedreigde hem. Lees hier meer.

Studenten boos op Jules Maastricht
Studentenservicebureau Jules Maastricht ligt onder vuur bij buitenlandse studenten. Het bedrijf richt zich onder meer als tussenpersoon op huisvesting, maar daarin slaat het volgens studenten volledig de plank mis. Slecht onderhouden kamers, slechte communicatie bij klachten en vooral het niet terugbetalen van de borg achteraf zijn enkele van de problemen. Lees hier meer.

Primeur: Nieuwsjaarsconcert Rieu op witte doek
Het nieuwjaarsconcert dat André Rieu gaf in de Town Hall van Sydney in Australië, draait vrijdagavond in de bioscoop. Het is voor het eerst dat een nieuwjaarsconcert van de vioolvirtuoos in de bioscopen te zien is. Het concert werd speciaal voor het witte doek opgenomen. Lees hier meer.

Onderzoek dodelijke schietpartij lag maandenlang stil
Justitie en de rechtbank hebben maandenlang niets gedaan aan de dodelijke schietpartij in Geleen, waarbij Radjan Kalicharan (34) om het leven kwam. Dat zei advocaat Peer Szymkowiak, die verdachte Robert E. (29) bijstaat, vrijdag in de rechtbank. Hij kreeg excuses van de rechter en, deels, ook van justitie. Toch blijven Robert en hoofdverdachte Doy S. (36) vastzitten. Lees hier meer.

Foto: L1/1Limburg

OM wil 300.000 euro van Jos van Rey
Bij de rechtbank in Rotterdam vindt vrijdag een zitting plaats over een vordering van bijna 300.000 euro die het Openbaar Ministerie heeft opgelegd aan ex-VVD wethouder Jos van Rey van Roermond. De vordering van het Openbaar Ministerie is een rechtstreeks gevolg van de veroordeling van Van Rey in hoger beroep tot één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf in december 2017. Het gerechtshof vond Van Rey toen onder meer schuldig aan witwassen en passieve ambtelijke corruptie. Lees hier meer.

En….
Het idee om een serie te maken over het turbulente leven van Jos van Rey is van de baan. Dat liet Pieter Kuijpers, één van de makers, vanmorgen aan L1 weten. De publieke omroep ziet toch af van een tv-serie over de Roermondse politicus. Lees hier meer.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen