Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zal deze goudwesp ook een gouden angel hebben?

Geplaatst opmaandag 14 december 2015 - 11:58

* 'Misdaad in Parkstad steeds harder'
* Wie sluiten de dj's op in Heerlen?
* Nieuwe wesp ontdekt in Weerterbos

'Misdaad in Parkstad steeds harder'
Burgemeester Luc Winants van Brunssum maakt zich zorgen over de criminaliteit in Parkstad, die in zijn ogen steeds harder wordt. Sinds eind september zijn er elf 'high impact crimes' gepleegd in de regio. "De criminelen deinzen nergens meer voor terug, gaan zo grof te werk dat ze ook onschuldige omstanders in gevaar brengen. Dat moeten we de kop indrukken", zegt Winants.

Wie sluiten de 3FM-dj's op in Heerlen?
Over vier dagen is het zover, dan begint Serious Request. Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen verblijven een week lang in het Glazen Huis, dat dit jaar op het Pancratiusplein in Heerlen staat. En het is de eer aan The Common Linnets én James Morrison om de 3FM-dj's vrijdagavond op te sluiten. Ook zullen de artiesten er een optreden geven, liet Ilse de Lange maandagochtend weten.

The Common Linnets, JB Meijers en Ilse de Lange.
Foto: ANP/ Uli Deck

Nieuwe wesp ontdekt in het Weerterbos
Mooi is ie hè, de nieuwe wesp? Afgelopen zomer werd deze soort ontdekt in het Weerterbos. Na onderzoek blijkt nu dat het gaat om de Chrysis equestris, ofwel een goudwesp. Het beestje is niet goud, zoals de naam wel zou vermoeden, maar is vaak metallic-groen, rood en blauw van kleur. In totaal zijn nu 57 soorten goudwespen uit Nederland bekend.

Limburgers gehecht aan vuurwerk afsteken
Mensen in Limburg en Brabrant zijn het meest gehecht aan het afsteken van vuurwerk. Maar liefst 65 procent vindt dat deze traditie behouden moet blijven, dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Binnenlands Bestuur. Dat wil niet zeggen dat veel mensen van plan zijn om daadwerkelijk los te gaan tijdens de jaarwisseling. Slechts 4 procent geeft aan vuurwerk af te steken. Daarmee scoort Limburg het laagst van alle provincies.

Foto: iStock

Na de lunch: Limburgse sportprijzen
Wie zijn de beste sporters van Limburg van het afgelopen jaar? Op die vraag krijgen we vanavond een antwoord tijdens uitreiking van de Limburgse sportprijzen in de Maaspoort in Venlo. Wie gaat er naar huis met de prijs voor beste sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sporter met beperking? Bekijk hier alvast de kanshebbers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen