Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Wordt het hitterecord van 31 juli gebroken?

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 12:01

Het is tropisch warm in Limburg, twee gevangenismedewerkers zijn ontslagen na valse verklaringen en een pols bekneld in pluche handboeien. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Zon maakt inhaalslag in laatste dagen van juli
Het is tropisch warm op de laatste dag van juli. De vraag is of het hitterecord van 31 juli in Limburg wordt gebroken. Het oude record in Beek op 31 juli is 33,2 graden in 1983 en in Arcen was het 34,1 graden in 1995 op de laatste dag van juli. De afgelopen dagen compenseert de rest van de maand waarin het kouder was dan normaal. Lees hier meer.

Twee gevangenismedewerkers ontslagen na valse verklaringen
De gevangenis in Sittard gaat twee medewerkers ontslaan. Ze hebben valse verklaringen afgegeven over agressief gedrag van een gevangene. Een derde medewerker krijgt een disciplinaire straf en wordt overgeplaatst. Lees hier meer.

Kop-staart botsing op de A67: Twee gewonden
Op de A67 bij Venlo zijn vrijdagochtend twee auto's op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde rond 08:00 uur op de brug over de Columbusweg. Twee mensen raakten gewond en de auto's waren flink beschadigd. De snelweg was enige tijd dicht door de aanrijding. Lees hier meer.

Ongeval A67 Venlo - 31 jul 2020
Foto: Keistadnieuws

Veel schade door brand in kantoortje Venray
In een bijgebouw aan de Doormanstraat in Venray is vrijdagnacht brand uitgebroken. De brandweer werd rond 04:00 uur opgeroepen. In het bijgebouw was een kantoortje gevestigd. Het bijgebouw was pas net gebouwd. Er vielen geen gewonden. Lees hier meer.

Feest in Weert: Man krijgt pluche handboeien niet meer los
De brandweer is donderdagavond in Weert opgeroepen om een man te bevrijden van pluche handboeien om zijn pols. De man had de handboeien om tijdens een feestje. De feestgangers hadden eerst zelf geprobeerd om te handboeien los te krijgen. Toen dat niet lukte moest de brandweer hulp bieden met een kniptang. Lees hier meer.

Handboeien Weert - 30 jul 2020
Foto: Weert de Gekste
Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen