Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Witte wereld in Zuid-Limburg

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 11:50

Politie start onderzoek na schermutseling, Luc Steins mee afgereisd naar Slovenië en gerechtshof velt oordeel over moorden Maastricht. Dit en meer in de 1Lunch.

Enquête: drie op vier Limburgers wil coronavaccin
De vaccinatiebereidheid in Limburg is flink gestegen. Drie op de vier Limburgers (75 procent) wil zich laten vaccineren tegen corona. Bij een eerdere peiling in november was dat 'slechts' 61 procent. Lees hier meer.

Osama I. hoort uitspraak in hoger beroep
Het gerechtshof in Den Bosch doet vrijdag uitspraak in de strafzaak in hoger beroep tegen de 40-jarige Osama I. Hij wordt ervan verdacht dat hij in Maastricht op 14 december 2017 op gruwelijke wijze een 46-jarige man en kort daarna een 56-jarige vrouw om het leven heeft gebracht en twee anderen heeft verwond. Lees hier meer.

Politie start onderzoek na schermutseling
De politie in Weert is vrijdag een onderzoek gestart na een schermutseling bij een woning aan de Magdalenastraat. Rond 9:20 uur werd een melding gedaan van een steekincident. Uiteindelijk bleek niemand een mes te hebben getrokken. Lees hier meer.

Steekpartij steekincident Weert (8 jan 2020)
Foto: Nederweert24

Luc Steins met Oranje mee naar Slovenië
Handballer Luc Steins is vrijdagochtend samen met de overige internationals afgereisd naar Slovenië. De handballer uit Voerendaal heeft twee negatieve test afgeleverd en mag zich daardoor bij de groep van het Nederlands team voegen. Lees hier meer.

Sneeuw in het Heuvelland
Delen van het Heuvelland zijn bedekt met een sneeuwdeken. Op de Vaalserberg ligt zelfs ruim 10 centimeter sneeuw. De sneeuwval van afgelopen nacht zorgt voor fraaie beelden uit dorpen als Vaals, Mheer, Sint Geertruid, Banholt en Noorbeek. Bekijk hier de foto's.

Sneeuw in het Heuvelland (8 jan 2020)
Foto: George Deswijzen
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen