Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Winterjas uit en lekker buiten genieten van de zon

Geplaatst opvrijdag 13 oktober 2017 - 9:55

* Limburgers zijn geen kilometervreters
* 200.000 bezoekers verwacht bij het Oktoberfeest in Sittard
* Mobieltjes in de gevangenis...

Geen kilometervreters
Auto's in onze provincie rijden gemiddeld het minst aantal kilometers van alle auto's in Nederland. We zijn geen echte kilometervreters dus. Een Limburgse auto maakt namelijk gemiddeld zo'n 11.200 kilometer per jaar, dat ligt ruim beneden het landelijk gemiddelde van 13.200 kilometer. Lees hier meer.

Mobieltjes in de cel
Bij een grote doorzoeking in de gevangenis in Roermond werden bij verschillende gevangenen telefoons in de cel gevonden. De controle volgde nadat de politie woensdag een spectaculaire ontsnappingspoging uit de Roermondse bajes wist te voorkomen. Een groep criminelen probeerde Benaouf A. te bevrijden met een helikopter. Lees hier meer.

Bekijk deze video ook: Wie is topcrimineel Benaouf A.?

Oktoberfeest Sittard
Er worden dit jaar zo'n 200.000 bezoekers verwacht bij het Oktoberfeest in Sittard. Daarom neemt de organisatie extra veiligheidsmaatregelen. Zo worden er meer beveiligers ingezet en komen er extra camera's om het publiek in de gaten te houden. Ook aan omwonenden is gedacht: er zijn extra maatregelen genomen om geluidsoverlast te beperken. Het feest gaat vandaag van start. Lees hier meer.

Warmterecords sneuvelen
Het wordt dit weekend heerlijk nazomerweer. De temperatuur kan oplopen tot zo'n 24 à 25 graden: extreem hoge temperaturen voor half oktober. Dat betekent dat de warmterecords kunnen sneuvelen. Perfecte timing overigens, want laat het nou net komende week herfstvakantie zijn. Dat wordt dus genieten! Al moeten automobilisten vanwege de start van de herfstvakantie vandaag wel rekenen op drukte op de snelwegen. De avondspits begint vermoedelijk extra vroeg. Lees hier meer.

Heerlijk weer om buiten te zijn.

Geel-bruine rookpluim
Op een deel van Chemelot is vanochtend alarm geslagen nadat er een geel-bruine rookwolk vrijkwam bij het opstarten van een fabriek waar stikstof wordt verwerkt. Volgens een woordvoerder was het alarm preventief. Uit metingen bleek vervolgens dat er geen grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen in de lucht zaten. Lees hier meer.

Bron: Jari Zeekaf

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen