Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Winkel- en horecaprotest op persconferentiedag

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 12:02

Winkels en horeca open in Valkenburg uit protest open op de dag van de coronapersconferentie, ook spandoeken en demonstranten bij werkbezoek Statenleden bij MAA en de vogelgriep duikt op in Maastricht. Dit en meer, in de 1Lunch.

Winkels en horeca Valkenburg open: stormloop blijft uit
De protestopening van winkels en horeca in Valkenburg trekt nog geen grote aantallen bezoekers. Om 10:00 uur openden Valkenburgse ondernemers hun deuren, uit protest tegen de lockdown. De gemeente had al laten weten de actie te steunen en niet te gaan handhaven. Lees hier meer.

Valkenburg 14 jan 2022
Foto: L1 (Robert Janssen)

Vogelgriep op verschillende plekken in Maastricht
De vogelgriep-epidemie heeft ook in Maastricht voet aan de grond gekregen. Op verschillende plekken in de gemeente is de voor vogels dodelijke ziekte vastgesteld. Onder meer aan de Maas, in wandelgebieden en rondom vijvers zijn dode vogels gevonden. Lees hier meer.

Politie redt verwaarloosd schoothondje
Een verwaarloosd schoothondje in Maastricht is donderdag door de politie gered van een baasje dat zich niet om het dier bekommerde. De vacht van de hond was helemaal verklit. Ook was de Yorki-achtige hond al een hele tijd niet uitgelaten. Lees hier meer.

Verwaarloosde hond Maastricht 13 jan 2022
Foto: Politie Maastricht

Spandoeken en liedjes bij MAA tijdens bezoek Statenleden
Het werkbezoek van een aantal Provinciale Statenleden aan Maastricht Aachen Airport (MAA) wordt vrijdag bijgewoond door zowel voor- als tegenstanders van de luchthaven. Ze grijpen het bezoek aan voor een demonstratie. De Statenleden krijgen toelichting bij een recent onderzoek waaruit bleek dat sluiting van de luchthaven de beste optie is voor Limburg. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen