Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Winkel- en horecaprotest op persconferentiedag

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 12:02

Winkels en horeca open in Valkenburg uit protest open op de dag van de coronapersconferentie, ook spandoeken en demonstranten bij werkbezoek Statenleden bij MAA en de vogelgriep duikt op in Maastricht. Dit en meer, in de 1Lunch.

Winkels en horeca Valkenburg open: stormloop blijft uit
De protestopening van winkels en horeca in Valkenburg trekt nog geen grote aantallen bezoekers. Om 10:00 uur openden Valkenburgse ondernemers hun deuren, uit protest tegen de lockdown. De gemeente had al laten weten de actie te steunen en niet te gaan handhaven. Lees hier meer.

Valkenburg 14 jan 2022
Foto: L1 (Robert Janssen)

Vogelgriep op verschillende plekken in Maastricht
De vogelgriep-epidemie heeft ook in Maastricht voet aan de grond gekregen. Op verschillende plekken in de gemeente is de voor vogels dodelijke ziekte vastgesteld. Onder meer aan de Maas, in wandelgebieden en rondom vijvers zijn dode vogels gevonden. Lees hier meer.

Politie redt verwaarloosd schoothondje
Een verwaarloosd schoothondje in Maastricht is donderdag door de politie gered van een baasje dat zich niet om het dier bekommerde. De vacht van de hond was helemaal verklit. Ook was de Yorki-achtige hond al een hele tijd niet uitgelaten. Lees hier meer.

Verwaarloosde hond Maastricht 13 jan 2022
Foto: Politie Maastricht

Spandoeken en liedjes bij MAA tijdens bezoek Statenleden
Het werkbezoek van een aantal Provinciale Statenleden aan Maastricht Aachen Airport (MAA) wordt vrijdag bijgewoond door zowel voor- als tegenstanders van de luchthaven. Ze grijpen het bezoek aan voor een demonstratie. De Statenleden krijgen toelichting bij een recent onderzoek waaruit bleek dat sluiting van de luchthaven de beste optie is voor Limburg. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen