Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Wil écht niemand meer buschauffeur worden?

Geplaatst opmaandag 31 juli 2017 - 11:56

* Nieuwe getuigenoproep in oude moordzaak Landgraaf
* Limburgse toeristen voor pampus in Frankrijk
* Roemeense bende liep in Limburg tegen de lamp

Al dagen liggen Limburgse boottoeristen vast op de Maas
Al dagen liggen tientallen boottoeristen voor pampus in Frankrijk. Zij kunnen niet verder varen, omdat een oude stuw het begeven heeft. Onder hen ook enkele Limburgers. Doordat de verouderde stuw bij Fumay het heeft begeven, is het waterpeil zo'n anderhalve meter gezakt. Veel boten kunnen daardoor geen kant op. Lees hier meer.

Beruchte Roemeense bende liep in Limburg tegen de lamp
Goed nieuws. De politie heeft een Roemeense bende opgepakt die verantwoordelijk wordt gehouden voor een groot aantal ladingdiefstallen. De dieven zijn opgepakt op een vakantiepark op de Veluwe. Daar werden ook een hoop gestolen spullen gevonden. De bende liep tegen de lamp na een beroving uit een vrachtwagen op de A73 ter hoogte van Horst. Lees hier meer.

Video: YouTube

Gezocht: buschauffeurs
Arriva heeft grote moeite om vacatures te vullen in het zuiden van het land. Vervoersbedrijven in heel Nederland vrezen dat buslijnen de komende jaren stilvallen door een tekort aan buschauffeurs. Vergrijzing en een aantrekkende arbeidsmarkt zijn de boosdoeners. Leer hier meer.

Mysterieuze moordzaak in Landgraaf
Afgelopen weekend was het dertien jaar geleden dat de 48-jarige Isabelle Pongs dood werd gevonden in het kantoortje van haar brillenwinkel in Landgraaf. Ze was met een mes om het leven gebracht. Het coldcaseteam van de Limburgse politie heeft een nieuwe getuigenoproep gedaan in de moordzaak. Lees hier meer.

Foto: Politie

Limburg vertegenwoordigd tijdens Dwarf Games
Ellen Brouns uit Hulsberg is 'Chef de Mission' tijdens de World Dwarf Games in Canada, een soort Olympische Spelen voor kleine mensen. De 1.28 meter lange Limburgse vertrekt maandag naar Canada, waar op 4 augustus de Dwarf Games in allerlei takken van sport beginnen. Lees hier meer.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen