Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Weinig enthousiasme over heropenen scholen

Geplaatst opdinsdag 25 mei 2021 - 11:58

Inenting Limburgse dak- en thuislozen van start, Marechaussee plukt man met 24 jaar celtegoed van A67 en vraagtekens rond volledige opening middelbare scholen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Personeel MUMC+ in actie voor vastgelopen cao-gesprekken
Ziekenhuispersoneel van het academisch ziekenhuis in Maastricht voert vanmiddag actie voor een nieuwe cao. De onderhandelingen over een nieuwe cao voor Universitair Medische Centra slepen al vijf maanden. De werkgevers houden vast aan het bestaande salaris, en weigeren loonsverhoging te bieden. Lees hier meer.

Inenting Limburgse dak- en thuislozen van start
De twee Limburgse GGD's zijn begonnen met het vaccineren van dak- en thuislozen. De GGD Limburg-Noord gaat actief op pad en vaccineert bij opvanglocaties. In Zuid-Limburg worden mensen uit de doelgroep benaderd via het Leger des Heils en de Vrouwenopvang. Lees hier meer.

Coronavaccin kan dit voorjaar leiden tot het 'oude normaal'
Coronavaccin kan dit voorjaar leiden tot het 'oude normaal'
Foto: iStock

Het Terras van het Jaar 2021: dit zijn de finalisten
De vijf kandidaten voor de uitverkiezing van hét terras van Limburg zijn bekend. Lifestyleblad Chapeau Magazine en L1 zijn samen op zoek naar het beste, mooiste of gezelligste terras van onze provincie. De vijf terrassen die het vaakst werden genoemd, hebben een plek in de finaleronde gekregen. Bekijk hier welke terrassen dat zijn.

Marechaussee plukt man met 24 jaar celtegoed van A67
De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op de A67 bij Venlo een man aangehouden die door Turkije gezocht werd. Hij zou nog 24 jaar gevangenisstraf uit moeten zitten vanwege verschillende misdrijven. Lees hier meer.

Koninklijke Marechaussee
Foto: Koninklijke Marechaussee

Veel vraagtekens rond volledige opening middelbare scholen
De middelbare scholen mogen vanaf volgende week weer helemaal open. Hoewel het voor leerlingen wel fijn is, zitten er toch veel haken en ogen aan dit besluit. Veel scholen zijn nog niet zo enthousiast. Het besluit om de middelbare scholen zonder beperkingen volledig te openen, zorgt voor een dubbel gevoel. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen