Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Wegen VVV en Hans de Koning scheiden

Geplaatst opdinsdag 16 maart 2021 - 11:55

Briefstemmen geldig verklaard, VVV-Venlo zet Hans de Koning op straat en aangifte na protestleuzen op muur gerechtsgebouw. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

'Steekpartij in Heerlense stationsomgeving was moordpoging'
Max J. (21) heeft geprobeerd een andere man te vermoorden toen hij hem op het Maanplein in Heerlen meerdere keren met een mes stak. Dat is althans de visie van justitie. De Gambiaanse twintiger claimt dat er geen sprake was van voorbedachte rade. Lees hier meer.

Man gewond bij steekpartij Maanplein Heerlen nr 2 (01 dec 2020)
Foto: Track'88

VVV-Venlo slachtoffert coach De Koning na serie nederlagen
Hans de Koning is ontslagen als coach van VVV-Venlo. De club houdt hem verantwoordelijk voor de groeiende degradatiezorgen. De coach kreeg dinsdagochtend te horen dat hij op straat wordt gezet. Lees hier meer.

Aangifte na leuzen op muur gerechtsgebouw Roermond
De rechtbank Roermond heeft aangifte gedaan omdat er graffiti-leuzen op een muur van het gerechtsgebouw zijn gespoten. Zondag werden de bekladingen ontdekt, zegt een woordvoerster van de Rechtbank Limburg. Lees hier meer.

rechtbank roermond (4 maart 2020)
Foto: Erwin Minkenberg

Maastrichtse poststemmen toch geldig verklaard
In het stemdistrict in Maastricht worden 444 poststemmen geldig verklaard door het besluit van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om verkeerd ingediende poststemmen toch mee te laten tellen. 70-plussers konden de afgelopen periode hun stem al per brief uitbrengen. Zij moesten het stembiljet in een aparte envelop stoppen zodat het stemgeheim gehandhaafd bleef. Dit gebeurde niet in alle gevallen. Lees hier meer.

Roermondse jongerenwerkers gaan gesprek aan met reljeugd
Jongerenwerkers van Wel.kom gaan in gesprek met de Roermondse hangjeugd die afgelopen zondag voor onrust zorgde. Jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar zorgden zondagavond voor opschudding in het centrum van Roermond. Ze intimideerden winkelend publiek en dreigden ook het Retailpark te bestormen, zo meldde de politie. Lees hier meer.

Gesprek groep (16 mrt 2021)
Foto: iStock
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen