Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Wegen VVV en Hans de Koning scheiden

Geplaatst opdinsdag 16 maart 2021 - 11:55

Briefstemmen geldig verklaard, VVV-Venlo zet Hans de Koning op straat en aangifte na protestleuzen op muur gerechtsgebouw. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

'Steekpartij in Heerlense stationsomgeving was moordpoging'
Max J. (21) heeft geprobeerd een andere man te vermoorden toen hij hem op het Maanplein in Heerlen meerdere keren met een mes stak. Dat is althans de visie van justitie. De Gambiaanse twintiger claimt dat er geen sprake was van voorbedachte rade. Lees hier meer.

Man gewond bij steekpartij Maanplein Heerlen nr 2 (01 dec 2020)
Foto: Track'88

VVV-Venlo slachtoffert coach De Koning na serie nederlagen
Hans de Koning is ontslagen als coach van VVV-Venlo. De club houdt hem verantwoordelijk voor de groeiende degradatiezorgen. De coach kreeg dinsdagochtend te horen dat hij op straat wordt gezet. Lees hier meer.

Aangifte na leuzen op muur gerechtsgebouw Roermond
De rechtbank Roermond heeft aangifte gedaan omdat er graffiti-leuzen op een muur van het gerechtsgebouw zijn gespoten. Zondag werden de bekladingen ontdekt, zegt een woordvoerster van de Rechtbank Limburg. Lees hier meer.

rechtbank roermond (4 maart 2020)
Foto: Erwin Minkenberg

Maastrichtse poststemmen toch geldig verklaard
In het stemdistrict in Maastricht worden 444 poststemmen geldig verklaard door het besluit van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om verkeerd ingediende poststemmen toch mee te laten tellen. 70-plussers konden de afgelopen periode hun stem al per brief uitbrengen. Zij moesten het stembiljet in een aparte envelop stoppen zodat het stemgeheim gehandhaafd bleef. Dit gebeurde niet in alle gevallen. Lees hier meer.

Roermondse jongerenwerkers gaan gesprek aan met reljeugd
Jongerenwerkers van Wel.kom gaan in gesprek met de Roermondse hangjeugd die afgelopen zondag voor onrust zorgde. Jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar zorgden zondagavond voor opschudding in het centrum van Roermond. Ze intimideerden winkelend publiek en dreigden ook het Retailpark te bestormen, zo meldde de politie. Lees hier meer.

Gesprek groep (16 mrt 2021)
Foto: iStock
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen