Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Wasbeer weet zich gesteund door duizenden mensen

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 11:55

* Essential Festival verplaatst vanwege vogel
* Minister: macht Albanese criminelen aanpakken
* Cremeren in Heerlen is het goedkoopst

Essential Festival verplaatst om bijzondere reden
Essential Festival wordt vanwege een bijzondere reden niet zoals gepland op 15 juni gehouden, maar verplaatst naar 15 september. Dat komt door een zwarte wouw die in het natuurgebied in Oost-Maarland broedt. En dat wil de organisatie niet verstoren. Lees hier meer.

Foto: iStock

Minister: macht Albanese criminelen aanpakken
Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil de toenemende macht van Albanese criminelen een halt toeroepen. Bendes uit het Balkanland krijgen een steeds grotere rol in de Limburgse onderwereld. De minister is nu zelfs naar de Albanese hoofdstad Tirana afgereisd en eist dat het land actief meedenkt over het aanpakken van de problematiek. Lees hier meer.

Cremeren in Heerlen is het goedkoopst
Een crematie kost in Heerlen het minst. Nabestaanden zijn in die gemeente 509 euro kwijt. In Limburg zijn er overigens meer goedkope gemeentes wat betreft crematiekosten. Kerkrade, Venlo en Echt-Susteren staan ook in de top 10 goedkope gemeentes. Ook wat betreft grafkosten zijn Limburgers gemiddeld niet veel kwijt. Lees hier meer.

Foto: iStock

Veel steun voor wasbeer
De wasbeer kan op veel steun rekenen van dierenliefhebbers. Ruim 20.000 mensen hebben al de petitie getekend tegen het afschieten van het beestje in Limburg. Dat is de provincie namelijk van plan om te gaan doen. Op die manier moet het aantal wasberen teruggedrongen worden. Lees hier meer.

Foto: iStock

Politie speurt naar vrachtwagenspringers
Tien tot vijftien mannen zijn dinsdagochtend plotseling uit een vrachtwagen gesprongen op de A2. Ze sloegen vervolgens op de vlucht. Het voorval gebeurde ter hoogte van Meerssen, bij het Total-tankstation. De politie en marechaussee zijn samen op zoek naar de mannen. Lees hier meer.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen