Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Wasbeer weet zich gesteund door duizenden mensen

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 11:55

* Essential Festival verplaatst vanwege vogel
* Minister: macht Albanese criminelen aanpakken
* Cremeren in Heerlen is het goedkoopst

Essential Festival verplaatst om bijzondere reden
Essential Festival wordt vanwege een bijzondere reden niet zoals gepland op 15 juni gehouden, maar verplaatst naar 15 september. Dat komt door een zwarte wouw die in het natuurgebied in Oost-Maarland broedt. En dat wil de organisatie niet verstoren. Lees hier meer.

Foto: iStock

Minister: macht Albanese criminelen aanpakken
Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil de toenemende macht van Albanese criminelen een halt toeroepen. Bendes uit het Balkanland krijgen een steeds grotere rol in de Limburgse onderwereld. De minister is nu zelfs naar de Albanese hoofdstad Tirana afgereisd en eist dat het land actief meedenkt over het aanpakken van de problematiek. Lees hier meer.

Cremeren in Heerlen is het goedkoopst
Een crematie kost in Heerlen het minst. Nabestaanden zijn in die gemeente 509 euro kwijt. In Limburg zijn er overigens meer goedkope gemeentes wat betreft crematiekosten. Kerkrade, Venlo en Echt-Susteren staan ook in de top 10 goedkope gemeentes. Ook wat betreft grafkosten zijn Limburgers gemiddeld niet veel kwijt. Lees hier meer.

Foto: iStock

Veel steun voor wasbeer
De wasbeer kan op veel steun rekenen van dierenliefhebbers. Ruim 20.000 mensen hebben al de petitie getekend tegen het afschieten van het beestje in Limburg. Dat is de provincie namelijk van plan om te gaan doen. Op die manier moet het aantal wasberen teruggedrongen worden. Lees hier meer.

Foto: iStock

Politie speurt naar vrachtwagenspringers
Tien tot vijftien mannen zijn dinsdagochtend plotseling uit een vrachtwagen gesprongen op de A2. Ze sloegen vervolgens op de vlucht. Het voorval gebeurde ter hoogte van Meerssen, bij het Total-tankstation. De politie en marechaussee zijn samen op zoek naar de mannen. Lees hier meer.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen