Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Wasbeer weet zich gesteund door duizenden mensen

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 11:55

* Essential Festival verplaatst vanwege vogel
* Minister: macht Albanese criminelen aanpakken
* Cremeren in Heerlen is het goedkoopst

Essential Festival verplaatst om bijzondere reden
Essential Festival wordt vanwege een bijzondere reden niet zoals gepland op 15 juni gehouden, maar verplaatst naar 15 september. Dat komt door een zwarte wouw die in het natuurgebied in Oost-Maarland broedt. En dat wil de organisatie niet verstoren. Lees hier meer.

Foto: iStock

Minister: macht Albanese criminelen aanpakken
Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil de toenemende macht van Albanese criminelen een halt toeroepen. Bendes uit het Balkanland krijgen een steeds grotere rol in de Limburgse onderwereld. De minister is nu zelfs naar de Albanese hoofdstad Tirana afgereisd en eist dat het land actief meedenkt over het aanpakken van de problematiek. Lees hier meer.

Cremeren in Heerlen is het goedkoopst
Een crematie kost in Heerlen het minst. Nabestaanden zijn in die gemeente 509 euro kwijt. In Limburg zijn er overigens meer goedkope gemeentes wat betreft crematiekosten. Kerkrade, Venlo en Echt-Susteren staan ook in de top 10 goedkope gemeentes. Ook wat betreft grafkosten zijn Limburgers gemiddeld niet veel kwijt. Lees hier meer.

Foto: iStock

Veel steun voor wasbeer
De wasbeer kan op veel steun rekenen van dierenliefhebbers. Ruim 20.000 mensen hebben al de petitie getekend tegen het afschieten van het beestje in Limburg. Dat is de provincie namelijk van plan om te gaan doen. Op die manier moet het aantal wasberen teruggedrongen worden. Lees hier meer.

Foto: iStock

Politie speurt naar vrachtwagenspringers
Tien tot vijftien mannen zijn dinsdagochtend plotseling uit een vrachtwagen gesprongen op de A2. Ze sloegen vervolgens op de vlucht. Het voorval gebeurde ter hoogte van Meerssen, bij het Total-tankstation. De politie en marechaussee zijn samen op zoek naar de mannen. Lees hier meer.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen