Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Warme plaknacht geen record, verkoeling onderweg

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 11:58

Het was in veel slaapkamers zweten geblazen afgelopen nacht, de organisatie van Jumping Indoor Maastricht zet een streep door het paardensportevenement en een ooggetuige die heeft gezien hoe Roberto H. zijn ex-vrouw vorig jaar in Kerkrade doodstak is lastig op te sporen. Dit en meer in onze 1Lunch.

Geen Jumping Indoor Maastricht dit jaar
De organisatie van Jumping Indoor Maastricht zet vanwege de coronacrisis een streep door het paardensportevenement dit jaar. Het evenement zou plaatsvinden tussen 6 en 8 november in het MECC. Hierdoor zal ook de kwalificatie voor de FEI Driving World Cup (Mennen) Maastricht een jaartje overslaan. Lees hier meer.

Ooggetuige in zaak doodgestoken Perez lastig te traceren
Een ooggetuige die heeft gezien hoe Roberto H. zijn ex-vrouw vorig jaar in Kerkrade doodstak is lastig op te sporen. Hij reist door Europa en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Dat bleek vanochtend tijdens de pro forma-zitting in de rechtbank van Maastricht. Lees hier meer.

Moord steekpartij Kerkrade Reagan Perez
De dodelijke steekpartij in Kerkrade op 10 juli.
Foto: Kevin

Ook mondkapjes voor docenten en leerlingen op scholen Venlo
Na het Beroepscollege Parkstad Limburg komt ook Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken (OGVO) met een mondkapjesplicht op de scholen Blariacumcollege, Valuascollege en Den Hulster. Leerlingen en docenten moeten in het nieuwe schooljaar mondkapjes dragen als ze zich verplaatsen. Lees hier meer.

Mondkapje corona coronavirus
Foto: L1

MECC transformeert tijdelijk tot grote theaterzaal
Congrescentrum MECC in Maastricht krijgt een metamorfose tot theater met 1250 zitplaatsen. Dat is het maximum aantal stoelen dat het MECC kan neerzetten binnen de coronaregels. Lees hier meer.

Jean Boelen en Rob van de Wiel vrijthof mecc (21 aug 2020)
Directeur Jean Boelen van het Theater aan het Vrijthof (l) en directeur Rob van de Wiel van het MECC
Foto: L1 (Julian Buijzen)

Plaknacht net geen record
Het was in veel slaapkamers in Limburg zweten geblazen afgelopen nacht. Weerbureau Meteo Limburg noemt de nacht van donderdag op vrijdag extreem warm. Tussen 01:00 en 02:00 uur was het er zelfs nog 27 graden. Het komt niet vaak voor, maar toch is deze plaknacht geen record. Op het niet meer bestaande KNMI-weerstation in Maastricht werd het in de nacht van 29 juli 1947 niet kouder dan 26 graden. Maar het gaat wel afkoelen... Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen