Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Vuur, rook en asbest bij Leunen

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 11:58

Asbest vrijgekomen bij grote brand, vakantiedrama Limburgs koppel door coronavirus en André Rieu zit met de handen in het haar. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Vijf jaar cel voor betrokkenheid bij dood 72-jarige
Het Gerechtshof in Den Bosch heeft Mirad T. (45) veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. Ook de hogere rechter acht bewezen dat hij betrokken was bij de dood van de 72-jarige Jos Vialle. De natuursteenhandelaar uit Well overleed op 22 maart 2014. Lees hier meer.

Gewapende overvallers bedreigen gezin en stelen auto
Twee gewapende overvallers zijn vannacht een woning in Swalmen binnengedrongen. Het duo bedreigde de bewoners met meerdere vuurwapens en nam na de overval bovendien de auto van het gezin mee. Er raakte gelukkig niemand gewond. Lees hier meer.

Video: Fer Traugott

Financiële gevolgen cancellen tour 'heavy' voor Rieu
André Rieu boert doorgaans goed met zijn optredens, maar ook de Maastrichtse stehgeiger is niet opgewassen tegen de coronacrisis en - vooral - de gevolgen daarvan. Het cancellen van zijn Amerikaanse tournee na amper één concert heeft hem een aardige financiële strop opgeleverd. Lees hier meer.

Asbest vrijgekomen bij grote brand in Leunen
De brandweer heeft vanochtend met man en macht een vuurzee moeten bestrijden in het buitengebied bij Leunen. Daar vatte een schuur van zo'n honderd vierkante meter vlam. Het dak stortte in, er kwam asbest vrij en drie mensen ademden rook in. Lees hier meer.

Brand Leunen (23 mrt 2020)
Foto: SK-Media

Coronavirus: vakantiedrama voor Limburgs koppel
Een vakantie op de boot in Zuid-Frankrijk is voor het Limburgse echtpaar Gelissen geëindigd in een afschuwelijk drama. Ton (69) overleed aan het virus, zijn vrouw moet alleen in quarantaine blijven. Dochter Aymie is volkomen machteloos. Haar verhaal lees je hier.

Coronavirus corona stock
Foto: Envato

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen