Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: vrouwen laten mannen de brandjes blussen

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 10:30

Bij een grote woningbrand in Maria Hoop zijn twee woonhuizen vrijwel helemaal uitgebrand, Perr Schuurs is het voorbije seizoen maar weinig in actie gekomen in de hoofdmacht van zijn broodheer Ajax en Loek 'Lieve Mona' Kessels is op 87-jarige leeftijd overleden. Dit en meer in onze 1Lunch.

Woningen Maria Hoop verwoest door brand
Bij een grote woningbrand in Maria Hoop zijn twee woonhuizen vrijwel helemaal uitgebrand. De bewoners van de huizen aan de
Vlaskuilseweg konden het vege lijf redden, maar de schade is groot. Lees hier meer.

Foto: Track '88

Video: Loek 'Lieve Mona' Kessels (87) overleden
Loek 'Lieve Mona' Kessels is woensdag op 87-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Katinka, de dochter van Mona, laten weten aan De Telegraaf. Meer dan 25 jaar ging Kessels door het leven als Mona, de biechtmoeder van het weekblad Story. Ze woonde in Landgraaf. Lees hier meer.

Oud-bondscoach: 'Stop vergelijking met mannenvoetbal'
Voormalig Oranjeleeuwinnen bondscoach Roger Reijners vindt dat er gestopt moet worden om vrouwenvoetbal te vergelijken met de mannelijke tak van sport. "Het algemene niveau wordt steeds beter en wereldwijd steeds groter. Lees hier meer.

Minder dan 5 procent Limburgse spuitgasten is vrouw
Uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek blijkt dat minder dan 5 procent van de Limburgse brandweerlieden vrouwen zijn. Limburg ligt daarmee onder het landelijk gemiddelde. Lees hier meer.

Limburgse liefdadigheidspizzeria sneuvelt in Bosnië
Het is de Lemon Foundation uit Meerssen niet gelukt om een vluchtelingenrestaurant in Bosnië open te houden. Het restaurant ligt in de stad Velika Kladuša, bij de Kroatische grens, en verzorgde ongeveer 400 gratis warme maaltijden per dag voor vluchtelingen en migranten. Lees hier meer.

Foto: Frans Bastiaens

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen