Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Vrouw zeven maanden te vroeg vrij

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 12:12

Vrouw te vroeg vrijgelaten uit de gevangenis, de GGD gaat vaccineren zonder afspraak en Staatsbosbeheer houdt rekening met het vinden van vermiste personen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Gevangenis laat vrouw per ongeluk gaan door rekenfout
Een gevangene is zeven maanden te vroeg vrijgelaten uit de vrouwengevangenis in Evertsoord. De datum waarop een gevangene in vrijheid wordt gesteld, wordt automatisch berekend. Die berekening wordt echter gemaakt door informatie die handmatig wordt ingevoerd. In het dossier van de vrouw liepen oude en nieuwe zaken door elkaar. Lees hier meer.

GGD gaat prikken zonder afspraak
De GGD in Limburg gaat prikken zonder afspraak. De GGD wil door het initiatief de vaccinatiegraad verhogen. In Noord-Limburg kunnen mensen vanaf vrijdag terecht, in Zuid-Limburg vanaf zaterdag. De GGD wijst erop dat mensen alleen zonder afspraak kunnen komen als ze nog geen afspraak hebben gemaakt. Lees hier meer.

coronavirus, vaccinatie, vaccin, huisarts, arts, ziekenhuis (stock)
Foto: iStock

Boswachter: 'Toezichthouders kijken naar vermiste personen'
Staatsbosbeheer houdt er rekening mee dat er vermiste personen worden gevonden aan de oevers van de Maas. Dat zei boswachter Niki Jasper donderdagochtend in de L1 Nieuwsshow. Staatsbosbeheer wil voorkomen dat vrijwilligers die gaan helpen met het opruimen van de rotzooi worden geconfronteerd met vermiste personen of kadavers van dieren. Lees hier meer.

Voetbalsters krijgen meer bewegingsvrijheid na klagen
De Oranje Leeuwinnen, met Lieke Martens, Dominique Janssen en Lynn Wilms uit Limburg, hebben meer bewegingsvrijheid gekregen bij de Olympische Spelen in Japan. De voetbalsters en bondscoach Sarina Wiegman klaagden na de wedstrijd tegen Zambia over de omstandigheden waarin ze moesten verblijven. De voetbalsters mogen na de versoepeling onder meer in de tuin zitten en een rondje lopen in het park. Lees hier meer.

Dominique Janssen, Oranje Leeuwinnen, Olympische Spelen (21 jul 2021)
Foto: Orange Pictures

Eeuwenoude buksen gestolen bij schutterij: 'Een enorme klap'
Bij een inbraak in het clubgebouw van de Venrayse schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan zijn vijf wedstrijdbuksen gestolen. De waarde van één buks is ongeveer 20.000 euro. De voorzitter van de vereniging vreest voor het voortbestaan van de schutterij. Andere verenigingen schieten te hulp. "Maar je mist toch de warmte van je eigen buks." Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen