Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Vrijspraak voor bestuurder moskee Al Houda

Geplaatst opdonderdag 8 juli 2021 - 11:57

Inzameling tipgeld Tanja Groen loopt voorspoedig, drie appartementen onbewoonbaar na Sittardse flatbrand en Bandidos-president vervolgd voor dragen clubkleding. Dit en meer in de 1Lunch.

Tweede auto brandt uit in Roermond
Aan de Koninginnelaan in Roermond is in de nacht van woensdag op donderdag een auto in brand gevlogen. Het is het tweede voertuig dat binnen een half jaar op vrijwel dezelfde plek vlam vatte. Buurtbewoners maken zich nu zorgen of hun auto nog wel veilig is. Lees hier meer.

IMG_1534
Een auto brand uit op de parkeerplaats aan de Veeladingstraat.
Foto: Fer Traugott

Bandidos-president vervolgd voor dragen clubkleding
Brian H. (30) wordt vervolgd voor het dragen van kleding van motorclub Bandidos. Dat deed de president van de Heerlense Bandidos-tak tijdens het grote proces tegen de motorclub in april. Bandidos Holland is een verboden organisatie, zo besloot de Hoge Raad in 2020. Alle uitingen van die specifieke club zijn daarmee ook verboden. Lees hier meer.

Inzameling tipgeld Tanja Groen loopt voorspoedig
De inzameling voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen, die door Peter R. de Vries is begonnen, loopt voorspoedig. Het gedoneerde bedrag is sinds woensdagmiddag opgelopen van ruim 244.000 euro naar bijna 362.000 op donderdagochtend, zo is te zien op de website van Stichting De Gouden Tip. Lees hier meer.

Drie appartementen onbewoonbaar na Sittardse flatbrand
De bewoners van drie appartementen in de Sittardse Reinoud-flat kunnen voorlopig hun woning niet in. De appartementen zijn te fors beschadigd na de brand van woensdagavond. Dat laat een woordvoerder van de brandweer donderdagochtend weten. Als gevolg van de uitslaande flatbrand op de grens van het centrum van Sittard en de wijk Overhoven, is het volledige complex geëvacueerd. De Reinoud-flat telt ongeveer 80 appartementen. Lees hier meer.

Brand Reinoud-flat Sittard (7 jul 2021)
Foto: Orange Media

Moskeebestuurder vrijgesproken van financieren terrorisme
Laarbi A. (41) is vrijgesproken van het financieren van terrorisme in Syrië. De rechter acht niet bewezen dat hij met zijn Geleense stichting BabyCare goederen en geld leverde aan de Islamtische Staat (IS). Laarbi was als als vicevoorzitter en secretaris verbonden aan de Al Houda-moskee in Geleen. Ook de voormalig voorzitter van die moskee, Stefan Z. (38), is donderdag vrijgesproken. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen