Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Vrachtwagenbrand zorgt voor ellende op A2

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 11:55

Eerste vliegtuigwrak wordt opgegraven, twee daders zoek na overval op Burger King en DJ Admin spoorde zijn publiek niet aan tot roepen leus. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Eerste vliegtuigwrak wordt opgegraven
Het opgraven van de Engelse Short Sterling-bommenwerper is vanmorgen bij abdij Lilbosch in Pey begonnen. Het is de eerste van zeker dertig tot vijftig vliegtuigwrakken in heel Nederland die de komende jaren geborgen worden. Het opgraven ging nog niet voortvarend, want het afvoeren van het grondwater bleek een grotere klus te zijn dan vooraf gedacht. Lees hier meer.

Foto: L1

Nog drie gewonden in ziekenhuis na incident Kempencross
Nog drie mensen liggen in het ziekenhuis na het incident op de Kempencross in Leende. Een 21-jarige man uit Reuver zou met zijn wagen het publiek in zijn gereden. Hij wordt verdacht van poging tot moord of doodslag. Lees hier meer.

Twee daders zoek na overval op Burger King
Twee overvallers zijn nog op de vlucht, nadat ze gisteravond toesloegen bij de Burger King in Roermond. Het fastfoodrestaurant op het Retailpark kreeg rond 23:00 uur onaangenaam bezoek van het duo. Ze gingen er op een scooter vandoor. Lees hier meer.

Foto: Fer Traugott

DJ Admin: 'Spoorde niemand aan voor Alle Duitsers Zijn Homo'
DJ Admin zegt geen kinderen aangezet te hebben tot het zingen van ‘Alle Duitsers Zijn Homo’ tijdens een feest ter ere van 75 jaar bevrijding. Hij draaide het liedje ‘Seven Nation Army’ waarop de kinderen de leus scandeerden. Het feest werd speciaal voor kinderen van 11 tot 15 gehouden in de Mondial in Beek. De organisatie heeft haar excuses aangeboden. Lees hier meer.

Vrachtwagenbrand zorgt voor ellende op A2
Een brandende vrachtwagen zorgt voor heel wat rompslomp op de A2 bij Weert. De snelweg richting Maastricht moest vanmorgen al dicht voor het blussen van het de truck die geladen was met papier. Daarna ging de A2 dicht om het uitgebrande voertuig te kunnen bergen. De weg is naar verwachting tot ongeveer 14:00 uur dicht. Lees hier meer.

Foto: Nederweert24.nl
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen