Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Vondst doorgeladen revolver in dashboardkastje

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 11:58

De transfers in het profvoetbal, een piep in de oren en twee mannen in de boeien geslagen voor verboden wapenbezit. Dit en meer vandaag in de 1Lunch.

Joegoslavische landmijn gevonden in kluis Kerkradenaar
In een kluis van afpersingsverdachte Rene S. (32) heeft de politie een Joegoslavische landmijn gevonden. Het explosief werd vanuit Renes woning in Kerkrade naar een afgelegen plek in Brunssum verplaatst en daar tot ontploffing gebracht. Lees hier meer.

PMA-1 Landmijn
Een PMA-1 mijn, zoals die in de Kerkraadse woning werd gevonden
Foto: MoserB/Wikimedia Commons

Twee mannen opgepakt voor verboden wapenbezit
De Koninklijke Marechaussee heeft bij Eijsden twee mannen van 27 en 29 jaar uit Frankrijk aangehouden voor verboden wapenbezit. Dat gebeurde tijdens een controle op grensoverschrijdende criminaliteit op 20 januari, meldt de marechaussee dinsdag. De mannen zitten nog vast. Lees hier meer.

Transfers: Drukte, Fortuna-helden verkassen en Grieks drama
In de nacht van maandag op dinsdag sloot de transfermarkt in het profvoetbal. De Limburgse clubs wonden er geen doekjes om: op de slotdag werden liefst tien, waaronder een aantal verrassende, transfers afgerond. Lees hier meer.

Betaald voetbal Fortuna Sittard VVV-Venlo Roda JC Kerkrade MVV Maastricht jaaroverzicht
Foto: Erwin Minkenberg en Jack Kochanowski (Beeldbewerking: L1)

Tinnitus: Als de herrie in je hoofd nooit verdwijnt
Een hoge piep. Een harde ruis of zelfs het geluid dat lijkt op een boormachine. Mensen met tinnitus hebben altijd lawaai tussen de oren. Er is een behandeling die de herrie in het hoofd een plek kan geven. Ook bij de Venlose Joke Verhaag (64) sloeg tinnitus toe. Lees hier meer.

Private shopping: 'Kinderschoen lastig online te bestellen'
Dinsdagavond maakt het kabinet hoogstwaarschijnlijk bekend dat de niet-essentiële winkels hun deuren mogen openen voor het afhalen van bestellingen. Voor veel winkeliers betekent dat, dat er werk aan de winkel is. Toch hebben veel ondernemers in de tussentijd niet stilgezeten en zijn begonnen met private shopping. Één van die ondernemers is de Maastrichtse kinderschoenenverkoopster Conny Heinemans. Lees hier meer.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen