Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Verwarde vrouw in nachtkleding richt ravage aan

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 11:58

Distributiecentrum korte tijd ontruimd vanwege brand, drugsdealer op schoolplein opgepakt en nieuw onderzoek naar Tropicana-schutter nodig. Dit en meer in de 1Lunch.

Drugsdealer op schoolplein opgepakt
Op een het plein van een basisschool in Venlo heeft de politie een drugsdealer aangehouden. De man werd betrapt met een pak geld en een voorraad softdrugs. Lees hier meer.

Nieuw onderzoek naar Tropicana-schutter nodig
Een verrassende wending in de zaak tegen Abbas Al-S. (34), die in 2018 werd veroordeeld voor een dodelijke schietpartij in de Sittardse loungebar Tropicana. Het Hof in Den Bosch heeft bepaald dat er nieuw onderzoek moet worden gedaan. Lees hier meer.

Tropicana loungebar schietpartij Abderahim Maihouane
Foto: L1

Distributiecentrum Born ontruimd
Een distributiecentrum in Born is dinsdagochtend ontruimd vanwege een brand in een meterkast. Rond 9:30 uur werd er alarm geslagen bij een bedrijf aan de Holtum-Noordweg. Het pand was korte tijd ontruimd. Lees hier meer.

Kondigde Thijs H. zijn moorden aan?
Een nieuwe getuige in de zaak tegen Thijs H. (28) heeft verklaard dat hij met de moordverdachte heeft gesproken in een café. Thijs zou hem toen hebben verteld dat hij wilde weten hoe het was om mensen aan zijn mes te rijgen. Volg hier ons liveblog.

Verwarde vrouw maakt amok bij school Weert
Een verwarde vrouw in Weert is aangehouden nadat ze vernielingen had aangericht bij een school. Bij de hoofdingang van Het Kwadrant had de vrouw met een schep ruiten ingeslagen. Lees hier meer.

Video: WeertdeGekste.nl

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen