Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Verstekelingen ontdekt in truck op Limburgse snelweg

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 11:59

Eeuwenoude munt gevonden, bewoner bedreigd bij woningoverval in de vroege ochtend en er zijn weer verstekelingen in een vrachtwagen ontdekt. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Mensen in laadruimte truck ontdekt
In de laadruimte van een vrachtwagen zijn vanochtend op de A2 bij Beek vier verstekelingen ontdekt. Mensen zagen iets uitsteken boven het zeil van de vrachtwagen en waarschuwden de politie. Het gaat vermoedelijk om vluchtelingen. Het is niet voor het eerst dat er verstekelingen in trucks op de Limburgse wegen zijn ontdekt. Lees hier meer.

Bewoner bedreigd bij overval
Meerdere overvallers zijn vanochtend vroeg een huis in Sittard binnengedrongen. De bewoner werd wakker van gestommel. Hij werd door een overvaller vastgehouden en bedreigd met een wapen, terwijl de andere overvallers zijn huis doorzochten. Of er daadwerkelijk iets is meegenomen, is nog niet bekend. Lees hier meer.

Eeuwenoude munt gevonden
Tijdens speurwerk met een metaaldetector is in Limbricht opnieuw een bijzondere munt gevonden. Het gaat om een gouden tremissis uit de zevende eeuw. William Posthouwer vond de munt vrijdag. Een Engelse verzamelaar heeft inmiddels al 10.000 euro geboden op een eeuwenoude munt. Lees hier meer over de bijzondere vondst.

gouden tremissis munt Limbricht William Posthouwer (13 nov 2019)
Foto: William Posthouwer

Wisselen van zorgverzekeraar
In Limburg wisselen minder mensen van zorgverzekeraar dan elders in het land. Dat blijkt uit cijfers van vorig jaar. Deze week maakten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2020 bekend. Dat betekent dat mensen tot het einde van het jaar weer over kunnen stappen. In Mook en Middelaar wisselden vorig jaar de meeste mensen van zorgverzekeraar. Ontdek hier hoe dat in jouw gemeente zat.

Heel veel daken hebben asbest
Er ligt nog behoorlijk wat asbest op de Limburgse daken, blijkt uit gemeentelijke inventarisaties. Gemeten in vierkante meters is Venray 'koploper', met bijna 1,2 miljoen vierkante meter aan asbestplaten. Ook Horst aan de Maas en Peel en Maas overschrijden de grens van een miljoen. Er komt een fonds dat het vervangen van de schadelijke asbestdaken moet stimuleren. In onze provincie is er dus nog flink wat werk aan de winkel. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen