Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Vermissingszaak Tanja Groen na 26 jaar opgelost?

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 12:00

Zoekactie op Maastrichts kerkhof naar vermiste Tanja Groen, nominaties voor Vrouw in de Media Award bekend en Roda JC dreigt met stadionverboden. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Jagers schieten opnieuw meer wilde zwijnen af
In Limburg zijn afgelopen jaar 1142 wilde zwijnen afgeschoten door jagers. Dat zijn er bijna vijftig meer dan in het jaar ervoor. In de cijfers is de laatste jaren een forse toename te zien. Lees hier hoe dat komt.

zwijnen
Foto: L1/ Jos van den Broek

Rechter ziek: moordzaak Andy de Heus weer vertraagd
Nabestaanden van Andy de Heus (30) moeten opnieuw maanden wachten tot de moordzaak voor de rechter komt. Eén van de rechters in de zaak is ziek. Lees hier meer.

Andy de Heus
Foto: Suna Soysuren / Politie

Nominaties voor Vrouw in de Media Award bekend
Tien vrouwen maken kans op de regionale Vrouw in de Media Award. Kanshebbers zijn onder andere burgemeester Petra Dassen van Kerkrade, politiechef Ingrid Schäfer en tennisster Demi Schuurs. Journalisten en publiek hebben de vrouwen voorgedragen. Lees hier wie de andere kanshebbers zijn.

Roda JC is boetes beu en dreigt met stadionverboden
Roda JC gaat strenger optreden tegen de eigen aanhang. Daarbij schuwt de club stadionverboden niet. Dat heeft Roda besloten na twee vuurwerkincidenten tijdens de derby tegen MVV. Lees hier meer.

Vuurwerk Roda JC - MVV Maastricht (12 jan 2020)
Foto: Orange Pictures

Zoekactie op Maastrichts kerkhof naar vermiste Tanja Groen
Tanja Groen (18) uit Schagen raakt in 1993 vermist na een avondje stappen in Maastricht: sindsdien ontbreekt elk spoor. Na een tip is de politie woensdag begonnen met onderzoek om een begraafplaats in Heugem. Daar wordt een graf opengemaakt. Lees hier meer.

Video: Track '88
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen