Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Venlo snackt voortaan zonder 'Mie van het frietei'

Geplaatst opdonderdag 3 januari 2019 - 12:00

* Treinen Kerkrade punctueel; Maastricht blijft achter
* Auto raakt van N280 en botst tegen boom
* NEC-spits mag niet mee op trainingskamp

Treinen in Kerkrade punctueel; Maastricht blijft achter
Vertragingen zijn de grootste irritatie van menig treinreiziger. Maar voor studenten, forenzen en dagjesmensen die vaak via Kerkrade reizen viel die ergernis in 2018 goed mee. Kerkrade blijkt een van de meest punctuele treinstations van Nederland te zijn. Maastricht komt het slechtste uit de bus van alle stations in ons land. Dat is volgens de krant omdat Maastricht het eindpunt is van verschillende lange trajecten. Dat maakt de kans op vertraging groter. Lees hier meer.

Foto: iStock

Dumoulin krijgt Kelderman mee naar Giro
Tom Dumoulin staat er bij de Giro d'Italia niet alleen voor dit jaar. Ook zijn ploeggenoot Wilco Kelderman uit Amersfoort verschijnt naast de Maastrichtenaar aan de start. Het is niet voor het eerst dat de heren meedoen aan de Italiaanse wielerronde. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Auto raakt van N280 en botst tegen boom
In de nacht van woensdag op donderdag is een auto van de N280 in Baexem geraakt. Rond 02:15 uur schoot de Mini door een onbekende oorzaak door een klein bosje en kwam tot een boom tot stilstand. Daarbij raakte één inzittende gewond. Lees hier meer.

Spits mag niet mee op trainingskamp: 'Concrete interesse'
Maastrichtenaar Sven Braken lijkt NEC spoedig te verlaten. De 25-jarige spits mag van zijn club niet mee op trainingskamp, omdat hij met zijn hoofd niet volledig bij de club zou zijn. Algemeen directeur van NEC, Wilco van Schaik, zegt dat er al concrete interesse is vanuit andere voetbalclubs. "Het is niet dat we nu ruzie hebben." Lees hier meer.

Sven Braken namens NEC in de wedstrijd tegen MVV Maastricht
De Maastrichtse aanvaller Sven Braken namens NEC tegen MVV.
Foto: Omroep Gelderland

Grondlegger van iconische Venlose snack overleden
De Venlose 'Mie van 't frietei' is afgelopen nacht overleden. Veel liefhebbers smulden de afgelopen decennia van een half ei in kerrie ragout, gepaneerd en gebakken in frituurvet, beter bekend dus als het frietei. Mie vond de Venlose delicatesse in 1959 samen uit met haar man Toon. Lees hier meer.

Inzet foto: Automatiek Picadilly

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen