Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Van OLS-president naar minister?

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 12:00

* Bejaard echtpaar aangehouden voor miljoenenfraude
* Limburgse Kamerleden blij met regeerakkoord
* Wethouders zonder integriteitsonderzoek geïnstalleerd

Foto: iStock

Bejaard echtpaar aangehouden voor miljoenenfraude
In Gennep zijn een 81-jarige man en zijn 61-jarige echtgenote aangehouden op verdenking van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrift en illegaal bankieren. Er is voor tientallen miljoenen euro's beslag gelegd op bezittingen. Lees hier meer.

Foto: Istock

Wethouders zonder integriteitsonderzoek geïnstalleerd
Na de installatie van de twee nieuwe wethouders, beschikt het college van Brunssum weer over drie wethouders. Jo Palmen en
Math Houben zijn gisteravond geïnstalleerd nog voordat hun integriteit is gecheckt. Lees hier meer.

´Ger Koopmans mogelijk minister of staatssecretaris´
De naam van Ger Koopmans als mogelijk minister of staatssecretaris zingt rond in Den Haag. Dat zegt politiek redacteur Fons Lambie van RTL, een dag na de presentatie van het regeerakkoord. In het nieuwe kabinet Rutte III zouden 16 ministersposten komen in plaats van de huidige 13. Ger Koopmans zou dus zomaar van baan kunnen wisselen: nu OLS-president, straks minister. Lees hier meer.

Schoten gelost vanaf balkon in Weert
De bewoner van een appartement in Weert is aangehouden nadat er vanaf zijn balkon zou zijn geschoten. Gisteravond werden er harde knallen gehoord in de Thornstraat. Agenten die op onderzoek gingen kwamen tot de conclusie dat er waarschijnlijk iemand had geschoten vanaf een balkon. Lees hier meer.

Eindelijk opknapbeurt voor De Koel
Al jarenlang zit VVV-Venlo in haar maag met een verouderd voetbalstadion. De Koel is misschien wel sfeervol, echt modern is de grote zitkuil met in het midden een voetbalveld niet meer. De plannen voor een nieuw stadion zijn al lang gesneuveld, nu zijn er dan eindelijk handtekeningen gezet voor een grote opknapbeurt van het stadion aan de Kaldenkerkerweg. Lees hier meer

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen