Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Is Valkenburg het vriendelijkst voor wandelaars?

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 11:56

* Kopstuk Parkstadbende opnieuw opgepakt
* Giro d'Italia zonder meesterknecht
* Vijver stadspark leeggepompt

Vijver in stadspark drooggelegd
In het stadspark in Maastricht is vanochtend begonnen met het droogleggen van de vijver. Er wordt onder meer 84.000 kilo zand in de vijver gegooid zodat de ingestorte stadsmuur gestut kan worden. Dat is hard nodig, want de muur brokkelt steeds verder af. Komende week wordt er een constructie van staal geplaatst. Lees hier meer.

Foto: Frank Moonen / L1

Kopstuk parkstadbende gearresteerd
De 22-jarige Soufiane K. is deze week gearresteerd voor diefstal of een poging daartoe. Dat gebeurde in de rechtbank in Maastricht waar hij als verdachte aanwezig was in de zaak tegen de Parkstadbende. Zijn arrestatie zorgde kortstondig voor commotie in de rechtbank. Wat hij exact gestolen heeft, is niet bekend. De verdachte zit vast in beperkingen en heeft alleen contact met zijn advocaat. Lees hier meer.

Nog steeds geen paspoort voor Mauro
Mauro Manuel heeft nog steeds geen paspoort of geboorteakte. De uit Angeloa afkomstige Mauro kreeg in 2011 als eerste kind in Nederland een kinderpardon. Inmiddels is hij 26 jaar en woont hij samen met zijn vriendin Saffira en hun dochtertje Nova Lou van bijna twee jaar in Geldrop. Toch blijft zijn verleden hem achtervolgen. Een paspoort heeft hij nu nodig voor iets belangrijks in zijn leven. Lees hier meer.

Foto: ANP

Giro zonder meesterknecht
Tom Dumoulin kan tijdens de Giro d'Italia niet beschikken over de hulp van zijn meesterknecht Wilco Kelderman. De wielrenner kwam tijdens de Ronde van Cataloniƫ zwaar ten val en brak zijn sleutelbeen en een botje in zijn nek. De operatie aan zijn sleutelbeen verliep goed, maar het herstel van de breuk in zijn nek gaat langer duren dan verwacht. Lees hier meer.

Wandelen in Valkenburg
Valkenburg aan de Geul is genomineerd voor de titel wandelgemeente van het jaar. De Zuid-Limburgse gemeente neemt het op tegen het Friese Opsterland en het Overijsselse Raalte. Deze drie gemeenten zijn volgens de organisatie van alle inschrijvingen het meest vriendelijk voor wandelaars. Stemmen kan nog tot 17 mei. Lees hier meer.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen