Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door

Geplaatst opmaandag 8 juni 2015 - 12:00

Veilige injectienaalden en een bijzonder cadeautje voor Jon van Eerd. 1Lunch: in deze nieuwe rubriek brengen we jou tijdens de lunch snel op de hoogte van het allerlaatste Limburgse nieuws.

Veilige injectienaalden
Drie maanden geleden werd de vaccinatiecampagne van de GGD Zuid-Limburg nog geschrapt, omdat de injectienaalden die gebruikt worden niet veilig bleken te zijn. Inmiddels zijn de naalden getest en blijken ze veilig te zijn. Daarom gaat de GGD de vaccinaties nu alsnog doen.

Uitslaande brand in Kerkrade
Een felle uitslaande brand verwoestte zondagnacht een leegstaand pand in Kerkrade. Het voormalige restaurant werd illegaal bewoond, maar gelukkig raakte niemand gewond. Anderhalf uur eerder ging de bovenverdieping van een tattooshop in Hoensbroek al in vlammen op. Ook de inzet van een hoogwerker kon niet voorkomen dat de verdieping volledig uitbrandde.

Foto: Arnaud Nilwik

Van Marwijk als bondscoach van België?
Wordt Bert van Marwijk de nieuwe bondscoach van België? Hoewel de huidige bondscoach Marc Wilmots officieel nog helemaal niet weg is, informeerden Belgische journalisten de Meerssenaar alvast of hij interesse zou hebben in de hoofdfunctie bij de Rode Duivels. En Bert van Marwijk reageerde volgens NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen wel positief op die vragen.

Bijzonder cadeau voor Jon van Eerd
Acteur Jon van Eerd ontving zondagavond wel een heel bijzonder cadeautje van een dame uit het publiek. Bloemen en teddybeertjes krijgt hij wel vaker, maar een Tena Lady? Dat was toch voor het eerst...

Video 'Superkid' Zoë gaat de wereld over
Zoë Greten won vrijdagavond het programma Superkids. De video met haar dans in de halve finale gaat inmiddels al de hele wereld over. Zo kreeg ze volgens haar vader reacties uit onder meer Australië, Amerika, Singapore en Thailand. Ook op YouTube wordt de dans massaal bekeken. Heb jij de video al gezien?

Na de lunch
Arriva presenteert - als nieuwe winnaar van de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer - maandagmiddag zijn plannen voor de komende vijftien jaar. Echt verrassend zullen de plannen niet zijn, want veel aspecten zijn al uitgelekt. Zo wil Arriva bijvoorbeeld een 'Maas-express' Maastricht-Nijmegen gaan bieden. Maar na het schandaal rond de aanbesteding, is er straks dus wel eindelijk positief nieuws te melden over het Limburgse openbaar vervoer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
1Lunch: Zweten of verzuipen op Pinkpop?
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen