Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door

Geplaatst opmaandag 8 juni 2015 - 12:00

Veilige injectienaalden en een bijzonder cadeautje voor Jon van Eerd. 1Lunch: in deze nieuwe rubriek brengen we jou tijdens de lunch snel op de hoogte van het allerlaatste Limburgse nieuws.

Veilige injectienaalden
Drie maanden geleden werd de vaccinatiecampagne van de GGD Zuid-Limburg nog geschrapt, omdat de injectienaalden die gebruikt worden niet veilig bleken te zijn. Inmiddels zijn de naalden getest en blijken ze veilig te zijn. Daarom gaat de GGD de vaccinaties nu alsnog doen.

Uitslaande brand in Kerkrade
Een felle uitslaande brand verwoestte zondagnacht een leegstaand pand in Kerkrade. Het voormalige restaurant werd illegaal bewoond, maar gelukkig raakte niemand gewond. Anderhalf uur eerder ging de bovenverdieping van een tattooshop in Hoensbroek al in vlammen op. Ook de inzet van een hoogwerker kon niet voorkomen dat de verdieping volledig uitbrandde.

Foto: Arnaud Nilwik

Van Marwijk als bondscoach van België?
Wordt Bert van Marwijk de nieuwe bondscoach van België? Hoewel de huidige bondscoach Marc Wilmots officieel nog helemaal niet weg is, informeerden Belgische journalisten de Meerssenaar alvast of hij interesse zou hebben in de hoofdfunctie bij de Rode Duivels. En Bert van Marwijk reageerde volgens NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen wel positief op die vragen.

Bijzonder cadeau voor Jon van Eerd
Acteur Jon van Eerd ontving zondagavond wel een heel bijzonder cadeautje van een dame uit het publiek. Bloemen en teddybeertjes krijgt hij wel vaker, maar een Tena Lady? Dat was toch voor het eerst...

Video 'Superkid' Zoë gaat de wereld over
Zoë Greten won vrijdagavond het programma Superkids. De video met haar dans in de halve finale gaat inmiddels al de hele wereld over. Zo kreeg ze volgens haar vader reacties uit onder meer Australië, Amerika, Singapore en Thailand. Ook op YouTube wordt de dans massaal bekeken. Heb jij de video al gezien?

Na de lunch
Arriva presenteert - als nieuwe winnaar van de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer - maandagmiddag zijn plannen voor de komende vijftien jaar. Echt verrassend zullen de plannen niet zijn, want veel aspecten zijn al uitgelekt. Zo wil Arriva bijvoorbeeld een 'Maas-express' Maastricht-Nijmegen gaan bieden. Maar na het schandaal rond de aanbesteding, is er straks dus wel eindelijk positief nieuws te melden over het Limburgse openbaar vervoer.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
1Lunch: Zweten of verzuipen op Pinkpop?
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen