Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Tunnelbouwers leiden inspectie om de tuin

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2016 - 11:58

* Gijsbert Ruiter gaat schitteren op witte doek
* Overvallers sluiten mensen op
* Elleboogstoot voor politieman

Tunnelbouwers in het beklaagdenbankje
Het Openbaar Ministerie vervolgt twee topmannen van de bouw van de A2-tunnel in Maastricht. Directievoorzitter B. L. en zijn rechterhand E. de J. worden ervan verdacht de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de oude Arbeidsinspectie, om de tuin te hebben geleid. Voor valsheid in geschrifte kunnen straffen tot zes jaar worden opgelegd.

Hersenschudding voor politieman
Het begon met een kapotte koplamp, het eindigde met een agent met een hersenschudding. Want door die kapotte lamp kregen agenten in Weert een automobilist te pakken waar heel wat op viel aan te merken. Met een ellenboogstoot in het gezicht van een agent probeerde de man er nog tussenuit te komen. Het resultaat? Een mogelijke hersenschudding voor de agent, en nòg een streepje op de kerfstok van de automobilist.

Gijsbert Ruiter Haelen
Gijsbert Ruiter (links) bij het brandend hek in zijn tuin
Foto: Jeroen Kuit (MGL)

Molotovman op het witte doek
Misschien wel de meest opvallende gebeurtenis van 2012 in Limburg: Haelenaar Gijsbert Ruiter die met brandende benzine en pijl en boog probeert te voorkomen dat de politie een hek rond zijn huis verwijdert. Gijsbert is inmiddels verhuisd naar Spanje, dus hij zal niet van dichtbij meemaken hoe zijn verhaal wordt vertaald naar het witte doek.

Opgesloten bij overval
Een akelige avond voor zes mensen in Kerkrade. Zij werden het slachtoffer van een woningoverval. Twee gewapende overvallers sloten het zestal op in een kamer, waarna ze het huis doorzochten. Met onbekende buit gingen de overvallers er vandoor.

Twee oudere dames maakten in juli 2015 per scootmobiel een ritje over de A79

Met 130 van Maastricht naar Heerlen
Het asfalt leent zich er nu nog niet echt voor, maar op de A79 tussen Heerlen en Maastricht mag in de toekomst 130 gereden worden. Maar eerst wordt het versleten asfalt vervangen. In 2017 moet dat een feit zijn, en mag het gaspedaal ietsje dieper worden ingedrukt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen