Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Tunnelbouwers leiden inspectie om de tuin

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2016 - 11:58

* Gijsbert Ruiter gaat schitteren op witte doek
* Overvallers sluiten mensen op
* Elleboogstoot voor politieman

Tunnelbouwers in het beklaagdenbankje
Het Openbaar Ministerie vervolgt twee topmannen van de bouw van de A2-tunnel in Maastricht. Directievoorzitter B. L. en zijn rechterhand E. de J. worden ervan verdacht de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de oude Arbeidsinspectie, om de tuin te hebben geleid. Voor valsheid in geschrifte kunnen straffen tot zes jaar worden opgelegd.

Hersenschudding voor politieman
Het begon met een kapotte koplamp, het eindigde met een agent met een hersenschudding. Want door die kapotte lamp kregen agenten in Weert een automobilist te pakken waar heel wat op viel aan te merken. Met een ellenboogstoot in het gezicht van een agent probeerde de man er nog tussenuit te komen. Het resultaat? Een mogelijke hersenschudding voor de agent, en nòg een streepje op de kerfstok van de automobilist.

Gijsbert Ruiter Haelen
Gijsbert Ruiter (links) bij het brandend hek in zijn tuin
Foto: Jeroen Kuit (MGL)

Molotovman op het witte doek
Misschien wel de meest opvallende gebeurtenis van 2012 in Limburg: Haelenaar Gijsbert Ruiter die met brandende benzine en pijl en boog probeert te voorkomen dat de politie een hek rond zijn huis verwijdert. Gijsbert is inmiddels verhuisd naar Spanje, dus hij zal niet van dichtbij meemaken hoe zijn verhaal wordt vertaald naar het witte doek.

Opgesloten bij overval
Een akelige avond voor zes mensen in Kerkrade. Zij werden het slachtoffer van een woningoverval. Twee gewapende overvallers sloten het zestal op in een kamer, waarna ze het huis doorzochten. Met onbekende buit gingen de overvallers er vandoor.

Twee oudere dames maakten in juli 2015 per scootmobiel een ritje over de A79

Met 130 van Maastricht naar Heerlen
Het asfalt leent zich er nu nog niet echt voor, maar op de A79 tussen Heerlen en Maastricht mag in de toekomst 130 gereden worden. Maar eerst wordt het versleten asfalt vervangen. In 2017 moet dat een feit zijn, en mag het gaspedaal ietsje dieper worden ingedrukt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen