Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Tunnelbouwers leiden inspectie om de tuin

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2016 - 11:58

* Gijsbert Ruiter gaat schitteren op witte doek
* Overvallers sluiten mensen op
* Elleboogstoot voor politieman

Tunnelbouwers in het beklaagdenbankje
Het Openbaar Ministerie vervolgt twee topmannen van de bouw van de A2-tunnel in Maastricht. Directievoorzitter B. L. en zijn rechterhand E. de J. worden ervan verdacht de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de oude Arbeidsinspectie, om de tuin te hebben geleid. Voor valsheid in geschrifte kunnen straffen tot zes jaar worden opgelegd.

Hersenschudding voor politieman
Het begon met een kapotte koplamp, het eindigde met een agent met een hersenschudding. Want door die kapotte lamp kregen agenten in Weert een automobilist te pakken waar heel wat op viel aan te merken. Met een ellenboogstoot in het gezicht van een agent probeerde de man er nog tussenuit te komen. Het resultaat? Een mogelijke hersenschudding voor de agent, en nòg een streepje op de kerfstok van de automobilist.

Gijsbert Ruiter Haelen
Gijsbert Ruiter (links) bij het brandend hek in zijn tuin
Foto: Jeroen Kuit (MGL)

Molotovman op het witte doek
Misschien wel de meest opvallende gebeurtenis van 2012 in Limburg: Haelenaar Gijsbert Ruiter die met brandende benzine en pijl en boog probeert te voorkomen dat de politie een hek rond zijn huis verwijdert. Gijsbert is inmiddels verhuisd naar Spanje, dus hij zal niet van dichtbij meemaken hoe zijn verhaal wordt vertaald naar het witte doek.

Opgesloten bij overval
Een akelige avond voor zes mensen in Kerkrade. Zij werden het slachtoffer van een woningoverval. Twee gewapende overvallers sloten het zestal op in een kamer, waarna ze het huis doorzochten. Met onbekende buit gingen de overvallers er vandoor.

Twee oudere dames maakten in juli 2015 per scootmobiel een ritje over de A79

Met 130 van Maastricht naar Heerlen
Het asfalt leent zich er nu nog niet echt voor, maar op de A79 tussen Heerlen en Maastricht mag in de toekomst 130 gereden worden. Maar eerst wordt het versleten asfalt vervangen. In 2017 moet dat een feit zijn, en mag het gaspedaal ietsje dieper worden ingedrukt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen