Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Truckers willen poepparkeerplaats niet kwijt

Geplaatst opdonderdag 19 oktober 2017 - 11:15

* Knops staatssecretaris Binnenlandse Zaken?
* Poepparkeerplaats gesloten in Venlo
* Vreemde taal makkelijker met een slok op

Gemeente Venlo sluit poepparkeerplaats
De parkeerplaats aan de Keulse Barrière in Venlo is vanaf donderdag gesloten. Het ontbreken van sanitaire voorzieningen zorgt er al jaren voor dat vrachtwagenchauffeurs hun behoefte op het terrein doen. De parkeerplaats is echter een belangrijke uitvalsbasis voor de chauffeurs die al hebben gedreigd met acties. Lees hier meer.

Foto: Rijksoverheid/Raymond Knops (Facebook)

'Knops wordt staatssecretaris Binnenlandse Zaken'
Het lijkt erop dat Raymond Knops uit Hegelsom toch aansluit in het kabinet. De naam van Knops werd eerder genoemd als minister van Defensie, maar die functie is naar partijgenote Ank Bijleveld gegaan. Knops was als Tweede Kamerlid in het verleden actief als defensiewoordvoerder voor het CDA. Lees hier verder.

Archief: De Geul
Foto: Twitter Waterschap Limburg

Twijfel over overlevingskans zalm en beekforel in Geul
Visstandbeheerders maken zich zorgen of de uitgezette zalmen en beekforellen zich wel kunnen handhaven in de Geul. Visstand Beheer Commissie Geul & Zijbeken VBC twijfelt of de uitgezette vissen in de Geul blijven. Vervuiling door mest is de voornaamste reden. Lees hier meer.

Foto ter illustratie: iStock

Lage dosis alcohol verbetert uitspraak vreemde taal
Onderzoek van de Universiteit Maastricht, University of Liverpool en King's College Londen heeft uitgewezen dat tweetalige sprekers minder moeite hebben met het vloeiend spreken van de tweede taal als ze een lage dosis alcohol hebben genuttigd. Lees hier meer.

Foto: L1/Loes Schreurs

Vijf jaar na de inval bij politicus Jos van Rey​
Het is vijf jaar geleden dat de Rijksrecherche een inval deed in het huis van politicus Jos van Rey. Een groot corruptieonderzoek naar de toenmalig wethouder van Roermond was de reden van de inval. Binnenkort dient ht hoger beroep. Lees hier meer.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen