Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Truckers willen poepparkeerplaats niet kwijt

Geplaatst opdonderdag 19 oktober 2017 - 11:15

* Knops staatssecretaris Binnenlandse Zaken?
* Poepparkeerplaats gesloten in Venlo
* Vreemde taal makkelijker met een slok op

Gemeente Venlo sluit poepparkeerplaats
De parkeerplaats aan de Keulse Barrière in Venlo is vanaf donderdag gesloten. Het ontbreken van sanitaire voorzieningen zorgt er al jaren voor dat vrachtwagenchauffeurs hun behoefte op het terrein doen. De parkeerplaats is echter een belangrijke uitvalsbasis voor de chauffeurs die al hebben gedreigd met acties. Lees hier meer.

Foto: Rijksoverheid/Raymond Knops (Facebook)

'Knops wordt staatssecretaris Binnenlandse Zaken'
Het lijkt erop dat Raymond Knops uit Hegelsom toch aansluit in het kabinet. De naam van Knops werd eerder genoemd als minister van Defensie, maar die functie is naar partijgenote Ank Bijleveld gegaan. Knops was als Tweede Kamerlid in het verleden actief als defensiewoordvoerder voor het CDA. Lees hier verder.

Archief: De Geul
Foto: Twitter Waterschap Limburg

Twijfel over overlevingskans zalm en beekforel in Geul
Visstandbeheerders maken zich zorgen of de uitgezette zalmen en beekforellen zich wel kunnen handhaven in de Geul. Visstand Beheer Commissie Geul & Zijbeken VBC twijfelt of de uitgezette vissen in de Geul blijven. Vervuiling door mest is de voornaamste reden. Lees hier meer.

Foto ter illustratie: iStock

Lage dosis alcohol verbetert uitspraak vreemde taal
Onderzoek van de Universiteit Maastricht, University of Liverpool en King's College Londen heeft uitgewezen dat tweetalige sprekers minder moeite hebben met het vloeiend spreken van de tweede taal als ze een lage dosis alcohol hebben genuttigd. Lees hier meer.

Foto: L1/Loes Schreurs

Vijf jaar na de inval bij politicus Jos van Rey​
Het is vijf jaar geleden dat de Rijksrecherche een inval deed in het huis van politicus Jos van Rey. Een groot corruptieonderzoek naar de toenmalig wethouder van Roermond was de reden van de inval. Binnenkort dient ht hoger beroep. Lees hier meer.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen