Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Truckers willen poepparkeerplaats niet kwijt

Geplaatst opdonderdag 19 oktober 2017 - 11:15

* Knops staatssecretaris Binnenlandse Zaken?
* Poepparkeerplaats gesloten in Venlo
* Vreemde taal makkelijker met een slok op

Gemeente Venlo sluit poepparkeerplaats
De parkeerplaats aan de Keulse Barrière in Venlo is vanaf donderdag gesloten. Het ontbreken van sanitaire voorzieningen zorgt er al jaren voor dat vrachtwagenchauffeurs hun behoefte op het terrein doen. De parkeerplaats is echter een belangrijke uitvalsbasis voor de chauffeurs die al hebben gedreigd met acties. Lees hier meer.

Foto: Rijksoverheid/Raymond Knops (Facebook)

'Knops wordt staatssecretaris Binnenlandse Zaken'
Het lijkt erop dat Raymond Knops uit Hegelsom toch aansluit in het kabinet. De naam van Knops werd eerder genoemd als minister van Defensie, maar die functie is naar partijgenote Ank Bijleveld gegaan. Knops was als Tweede Kamerlid in het verleden actief als defensiewoordvoerder voor het CDA. Lees hier verder.

Archief: De Geul
Foto: Twitter Waterschap Limburg

Twijfel over overlevingskans zalm en beekforel in Geul
Visstandbeheerders maken zich zorgen of de uitgezette zalmen en beekforellen zich wel kunnen handhaven in de Geul. Visstand Beheer Commissie Geul & Zijbeken VBC twijfelt of de uitgezette vissen in de Geul blijven. Vervuiling door mest is de voornaamste reden. Lees hier meer.

Foto ter illustratie: iStock

Lage dosis alcohol verbetert uitspraak vreemde taal
Onderzoek van de Universiteit Maastricht, University of Liverpool en King's College Londen heeft uitgewezen dat tweetalige sprekers minder moeite hebben met het vloeiend spreken van de tweede taal als ze een lage dosis alcohol hebben genuttigd. Lees hier meer.

Foto: L1/Loes Schreurs

Vijf jaar na de inval bij politicus Jos van Rey​
Het is vijf jaar geleden dat de Rijksrecherche een inval deed in het huis van politicus Jos van Rey. Een groot corruptieonderzoek naar de toenmalig wethouder van Roermond was de reden van de inval. Binnenkort dient ht hoger beroep. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen