Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Traumahelikopters de lucht in om zware ongevallen

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 12:01

Politie massaal op de been bij Zuid-Limburgse voetbalderby, Opsporing Verzocht probeert Limburgse zaken op te lossen en traumahelikopters naar Reuver en Venlo. Dit en meer in de 1Lunch:

Limburg in de spotlight bij Opsporing Verzocht
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan twee Limburgse zaken. Zo wordt de hulp van het publiek ingeroepen bij een onopgeloste zaak in Maastricht, waar bij een woningoverval een bewoner met een vuurwapen werd bedreigd. Ook komt een poging tot scooterdiefstal in Sittard aan bod. Lees hier meer.

MVV en Roda kloppen eredivisie wat betreft politie-inzet
Voetbaltechnisch loopt het allemaal niet op rolletjes bij de Limburgse clubs in de Keuken Kampioen Divisie, maar MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade staan wel aan kop van de ranglijst als het gaat om politie-inzet: bij geen enkele wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal waren afgelopen seizoen zoveel politie-inzeturen nodig als bij de onderlinge derby in Maastricht. Lees hier meer.

Foto: Publiciteitvisie.nl

Jonge fietser gewond bij ernstige aanrijding
Reuver is vanochtend opgeschrikt door een ernstig verkeersongeval. Bij een aanrijding met een auto raakte een 16-jarige fietser dusdanig gewond, dat er een traumahelikopter werd opgetrommeld om het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. De automobilist wordt verhoord. Lees hier meer.

Busje rijdt van talud, inzittende gewond
Een andere traumahelikopter zette vanochtend koers richting Venlo, want ook daar ging het mis. Een busje reed daar van het talud bij de oprit richting de A67. Een inzittende van het voertuig raakte daarbij ernstig gewond. De wegen in de directe omgeving van het ongeval zijn dicht. Lees hier meer.

Foto: Track '88

Bedreiging bij hotel in Maastricht
De politie heeft in Maastricht iemand gearresteerd die ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor een bedreiging. Dat gebeurde gisteravond laat bij een hotel in de binnenstad, aan de Sint Maartenslaan. Het is nog onduidelijk wat de verdachte precies van plan was. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen