Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Timmermans brengt stem uit in oude school

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 11:55

Uitzetting dreigt voor Albanese 'spookkinderen', naar de stembus voor een nieuw Europees Parlement en de weg naar het Eurovisie Songfestival in Maastricht. Dit en meer in onze 1Lunch.

Uitzetting dreigt voor Albanese 'spookkinderen'
De ontmanteling van een grote Albanese drugsbende in Geleen lijkt grote gevolgen te hebben voor meerdere basisscholieren in die regio. Het gaat om 'spookkinderen', kinderen van de Albanese verdachten die niet staan ingeschreven in Nederland. Zij moeten het land hoogstwaarschijnlijk verlaten. Lees hier meer.

Naar de stembus voor Europees Parlement
Ruim 13 miljoen Nederlanders mogen donderdag weer naar de stembus. Voor een nieuw Europees Parlement dit keer. Ook de inwoners van de 31 gemeenten in Limburg kunnen donderdag hun stem uitbrengen. In totaal mogen tot en met zondag meer dan 400 miljoen kiezers uit de 28 EU-landen stemmen. Lees hier meer.

'Spitzenkandidat' Timmermans stemt in Heerlen
Frans Timmermans, lijsttrekker van de PvdA bij de Europese verkiezingen, bracht donderdagochtend al vroeg zijn stem uit. Hij deed dat op zijn oude school, het
Bernardinuscollege in Heerlen. Timmermans is kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie. Voor hem zijn het drukke dagen. Hij blijft tot het laatst campagne voeren. Lees hier meer.

Foto: ANP

Win twee weekendkaarten voor de jubileumeditie van Pinkpop
Dit jaar viert Pinkpop zijn vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop. Het feest begint op zaterdag 8 juni en gaat door tot en met maandag 10 juni. Lees hier meer.

De weg naar het Eurovisie Songfestival in Maastricht
Het MECC in Maastricht heeft zich officieel kandidaat gesteld als gastlocatie voor het Eurovisie songfestival 2020. Maar hoe nu verder? Algemeen directeur van het MECC, Rob van de Wiel, wil prominente figuren inzetten en noemt daarbij onder meer André Rieu en de burgemeester van Maastricht. Lees hier meer.

Foto: L1/Sjors Abeling
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV