Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Timmermans brengt stem uit in oude school

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 11:55

Uitzetting dreigt voor Albanese 'spookkinderen', naar de stembus voor een nieuw Europees Parlement en de weg naar het Eurovisie Songfestival in Maastricht. Dit en meer in onze 1Lunch.

Uitzetting dreigt voor Albanese 'spookkinderen'
De ontmanteling van een grote Albanese drugsbende in Geleen lijkt grote gevolgen te hebben voor meerdere basisscholieren in die regio. Het gaat om 'spookkinderen', kinderen van de Albanese verdachten die niet staan ingeschreven in Nederland. Zij moeten het land hoogstwaarschijnlijk verlaten. Lees hier meer.

Naar de stembus voor Europees Parlement
Ruim 13 miljoen Nederlanders mogen donderdag weer naar de stembus. Voor een nieuw Europees Parlement dit keer. Ook de inwoners van de 31 gemeenten in Limburg kunnen donderdag hun stem uitbrengen. In totaal mogen tot en met zondag meer dan 400 miljoen kiezers uit de 28 EU-landen stemmen. Lees hier meer.

'Spitzenkandidat' Timmermans stemt in Heerlen
Frans Timmermans, lijsttrekker van de PvdA bij de Europese verkiezingen, bracht donderdagochtend al vroeg zijn stem uit. Hij deed dat op zijn oude school, het
Bernardinuscollege in Heerlen. Timmermans is kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie. Voor hem zijn het drukke dagen. Hij blijft tot het laatst campagne voeren. Lees hier meer.

Foto: ANP

Win twee weekendkaarten voor de jubileumeditie van Pinkpop
Dit jaar viert Pinkpop zijn vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop. Het feest begint op zaterdag 8 juni en gaat door tot en met maandag 10 juni. Lees hier meer.

De weg naar het Eurovisie Songfestival in Maastricht
Het MECC in Maastricht heeft zich officieel kandidaat gesteld als gastlocatie voor het Eurovisie songfestival 2020. Maar hoe nu verder? Algemeen directeur van het MECC, Rob van de Wiel, wil prominente figuren inzetten en noemt daarbij onder meer André Rieu en de burgemeester van Maastricht. Lees hier meer.

Foto: L1/Sjors Abeling
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen