Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Tijgermug ontdekt in Limburg

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 11:54

Kerkraadse voetballer schrijft historie in Gold Cup, Leudal en Brunssum doen lachgas in de ban en Zuid-Limburg heeft warmste minimumtemperatuur juni ooit. Dit en meer in onze 1Lunch.

Kerkraadse Gaari schrijft historie met wereldgoal Gold Cup
De wereldgoal van de in Kerkrade geboren Juriën Gaari krijgt een pagina in de geschiedenisboeken van het Curaçaose voetbal. De ploeg deed iets wat nog nooit eerder lukte: de kwartfinale bereiken van de Gold Cup. Lees hier meer.

Foto: ANP

Leudal en Brunssum doen lachgas in de ban
Als eerste gemeenten in Limburg gaan Brunssum en Leudal lachgas verbieden. Overlast door lachgasgebruikers is de belangrijkste reden voor het verbod. Ook zijn er zorgen over de gezondheid van mensen die lachgas gebruiken. Lees hier meer.

Zuid-Limburg heeft warmste minimumtemperatuur juni ooit
Dit is een record: nergens in het land is in de maand juni ooit een hogere minimumtemperatuur gemeten in een etmaal. Het vorige record van 21,5 ging aan diggelen. Lees hier meer.

Foto: iStock

Brunssum geteisterd door gaslekkages
Opnieuw is er woensdag een gaslek in Brunssum ontstaan. Dat is de derde keer in twee dagen tijd. De oorzaak van de gaslekken heeft volgens de brandweer niets te maken met het warme weer. Lees hier meer.

Foto: Track'88

Tijgermug ontdekt in Limburg
De tijgermug is weer opgedoken in Limburg. Een volwassen tijgermug werd dinsdag gevonden in Weert. Dat is reden voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om de komende dagen extra controles uit te voeren. De Aziatische tijgermug kan ziektes als knokkelkoorts en het zika-virus bij zich dragen. Lees hier meer.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen