Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Tijgermug ontdekt in Limburg

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 11:54

Kerkraadse voetballer schrijft historie in Gold Cup, Leudal en Brunssum doen lachgas in de ban en Zuid-Limburg heeft warmste minimumtemperatuur juni ooit. Dit en meer in onze 1Lunch.

Kerkraadse Gaari schrijft historie met wereldgoal Gold Cup
De wereldgoal van de in Kerkrade geboren Juriën Gaari krijgt een pagina in de geschiedenisboeken van het Curaçaose voetbal. De ploeg deed iets wat nog nooit eerder lukte: de kwartfinale bereiken van de Gold Cup. Lees hier meer.

Foto: ANP

Leudal en Brunssum doen lachgas in de ban
Als eerste gemeenten in Limburg gaan Brunssum en Leudal lachgas verbieden. Overlast door lachgasgebruikers is de belangrijkste reden voor het verbod. Ook zijn er zorgen over de gezondheid van mensen die lachgas gebruiken. Lees hier meer.

Zuid-Limburg heeft warmste minimumtemperatuur juni ooit
Dit is een record: nergens in het land is in de maand juni ooit een hogere minimumtemperatuur gemeten in een etmaal. Het vorige record van 21,5 ging aan diggelen. Lees hier meer.

Foto: iStock

Brunssum geteisterd door gaslekkages
Opnieuw is er woensdag een gaslek in Brunssum ontstaan. Dat is de derde keer in twee dagen tijd. De oorzaak van de gaslekken heeft volgens de brandweer niets te maken met het warme weer. Lees hier meer.

Foto: Track'88

Tijgermug ontdekt in Limburg
De tijgermug is weer opgedoken in Limburg. Een volwassen tijgermug werd dinsdag gevonden in Weert. Dat is reden voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om de komende dagen extra controles uit te voeren. De Aziatische tijgermug kan ziektes als knokkelkoorts en het zika-virus bij zich dragen. Lees hier meer.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen