Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Tieners steken boerderij in de fik

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 11:54

Een hittegolf in het vooruitzicht, twee lichamen gevonden op straat en kwart Limburgers wel eens verhuisd vanwege burenruzie. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Twee lichamen gevonden op straat
In Limburg werden vanmorgen twee doden gevonden. Eerst werd er in Roermond een lichaam op straat gevonden. Het stoffelijk overschot lag op de Lindelaan, vlakbij een appartementencomplex. Tegen de middag werd ook melding gemaakt van een dode in Well. Lees hier meer.

Op de Lindelaan in Roermond werd dinsdagmorgen een lichaam gevonden.
Fer Traugott

Dronken vandalen vernielen kermisattracties
Kermisexploitanten kwamen gisteren van een koude kermis thuis toen ze ontdekten dat attracties waren vernield en spullen waren gestolen. Om die reden is besloten om de kermis in Meterik een dag in te korten. De dronken vernielers meldden zich na een oproep op Facebook. Lees hier meer.

Kwart Limburgers wel eens verhuisd vanwege burenruzie
Limburgers hebben blijkbaar vaker een reden om te verhuizen vanwege de buren dan andere Nederlanders. Een op de vier Limburgers is wel eens verhuisd omdat ze het aan de stok hadden met de buren. Volgens de onderzoekers lopen Limburgers daarmee een beetje uit de pas. Lees hier meer.

iStock

Er is een hittegolf in het vooruitzicht
Het lijkt nu meer herfst dan zomer, maar dat gaat snel veranderen. Morgen wordt het al iets warmer en het kwik zal zaterdag zelfs stijgen tot 30 graden. Ook voor volgende week ziet het er al goed uit en is zelfs een hittegolf mogelijk. Lees hier meer.

Tieners steken boerderij in de fik
Twee tieners en een twintiger hebben een brand op hun geweten. Ze staken maandagavond een boerderij in Panningen in de fik. Een man (20) uit de gemeente Peel en Maas werd al meteen na de brand opgepakt. Hij had brandwonden. Lees hier meer.

112Venlonieuws
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen