Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Tieners steken boerderij in de fik

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 11:54

Een hittegolf in het vooruitzicht, twee lichamen gevonden op straat en kwart Limburgers wel eens verhuisd vanwege burenruzie. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Twee lichamen gevonden op straat
In Limburg werden vanmorgen twee doden gevonden. Eerst werd er in Roermond een lichaam op straat gevonden. Het stoffelijk overschot lag op de Lindelaan, vlakbij een appartementencomplex. Tegen de middag werd ook melding gemaakt van een dode in Well. Lees hier meer.

Op de Lindelaan in Roermond werd dinsdagmorgen een lichaam gevonden.
Fer Traugott

Dronken vandalen vernielen kermisattracties
Kermisexploitanten kwamen gisteren van een koude kermis thuis toen ze ontdekten dat attracties waren vernield en spullen waren gestolen. Om die reden is besloten om de kermis in Meterik een dag in te korten. De dronken vernielers meldden zich na een oproep op Facebook. Lees hier meer.

Kwart Limburgers wel eens verhuisd vanwege burenruzie
Limburgers hebben blijkbaar vaker een reden om te verhuizen vanwege de buren dan andere Nederlanders. Een op de vier Limburgers is wel eens verhuisd omdat ze het aan de stok hadden met de buren. Volgens de onderzoekers lopen Limburgers daarmee een beetje uit de pas. Lees hier meer.

iStock

Er is een hittegolf in het vooruitzicht
Het lijkt nu meer herfst dan zomer, maar dat gaat snel veranderen. Morgen wordt het al iets warmer en het kwik zal zaterdag zelfs stijgen tot 30 graden. Ook voor volgende week ziet het er al goed uit en is zelfs een hittegolf mogelijk. Lees hier meer.

Tieners steken boerderij in de fik
Twee tieners en een twintiger hebben een brand op hun geweten. Ze staken maandagavond een boerderij in Panningen in de fik. Een man (20) uit de gemeente Peel en Maas werd al meteen na de brand opgepakt. Hij had brandwonden. Lees hier meer.

112Venlonieuws
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen