Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Terras op stelten door koffiewerper

Geplaatst opmaandag 17 juli 2017 - 11:55
Bekijk media
  • 3
Foto: iStock

* Verbazing over oude Golf
* Drie jaar na MH17
* Opnieuw dodelijk ongeval

Verbazing bij autohandelaar over oude Golf
Een autohandelaar uit Echt kreeg een waar museumstuk aangeboden. Een broer en zus kwamen namelijk hun bijna 40 jaar oude Golf uit 1979 inruilen, met slechts 18.690 kilometer op de teller. De kilometers werden keurig bijgehouden op velletjes papier. Inmiddels rijden de familieleden in een nieuw bolide. "Er ging een wereld voor ze open", aldus de handelaar. Bekijk hier een foto van de auto’s.

Koninklijk paar opent monument MH17
Precies drie jaar geleden werd vlucht MH17 neergehaald boven Oekrainie. Ter nagedachtenis van de 298 slachtoffers, waaronder 11 Limburgers, openen koning Willem-Alexander en koningin Máxima vandaag het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen. Voor ieder slachtoffer is een boom gepland met een naamplaatje. De opening is live te zien via 1Limburg en L1. Lees hier meer.

ANP
Foto: ANP

Man uit Sittard overleden na knal tegen boom
Bij een ongeval op de Oude Rijksweg Zuid in Susteren is een 37-jarige man uit Sittard om het leven gekomen. In de vroege ochtend reed de man met zijn auto tegen een boom. Daardoor is een deel van de N276 een tijdje afgesloten geweest. Lees hier meer.

Koffiewerper op terras
Op het terras van een horecagelegenheid in Weert ging het afgelopen weekend helemaal mis. Een man gooide koffie in het gezicht van een vrouw. Zij werd gelijk geholpen door omstanders. De politie moest er aan te pas komen om de boel te sussen. Agenten namen de koffiewerper mee naar het bureau. Lees hier meer.

Nieuwe spits voor Roda JC?
Roda JC staat volgens Het Laatste Nieuws op het punt om Anderlecht-spits Jorn Vancamp vast te leggen. De speler komt op huurbasis over van de Belgische topclub. Bij Paarswit heeft hij nog een doorlopend contract tot medio 2019. Voorlopig komt hij nog niet in aanmerking voor speelminuten in de hoofdmacht. Daarom wil de club hem ervaring laten opdoen bij de Kerkradenaren. Lees hier meer.

ANP
Jorn Vancamp.
Foto: ANP

Film over Vijlen op Internationaal Film Festival
De film 'Het Bergdorpje' gaat vertoond worden op het Internationaal Film Festival of Shimla in India. De Heerlense filmmaker Roel Willems maakte afgelopen jaar een film ter ere van het 1000-jarige bestaan van het Limburgse dorp en gaat over de traditie en transitie in Vijlen. Lees hier meer.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

De kerstmarkt in de grotten in Valkenburg is weer open voor het publiek. Ga jij dit jaar?

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen