Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Tak valt op tent met visser erin

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 11:55
Bekijk media
  • 3

* Politie Limburg maakt excuses aan 'homoseksueel'
* Maastrichtse persfotograaf in cel
* Stevig briesje waait over Limburg

Politie Limburg maakt excuses aan 'homoseksueel'
De politie-eenheid Limburg heeft zijn excuses aangeboden aan een man, die ten onrechte 'homoseksueel' is genoemd door een politiemedewerker. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie, in handen van 1Limburg. In politieverslagen over de man staat de passage: 'Deze man is homoseksueel.' Lees hier meer.

Onstuimig weer met zware windstoten
Het waait flink. Zo zijn er zware windstoten tot 80-90 km per uur. Doordat de bomen nog in het blad zitten is er kans op afbrekende takken. Dit meldt Meteo Limburg. Rijkswaterstaat meldt verder dat ophaalbruggen in Limburg en Brabant voorlopig niet worden opgehaald vanwege de sterke wind. In de middag zal de wind afnemen. Lees hier meer.

Foto: iStock

Maastrichtse persfotograaf in cel
De Maastrichtse persfotograaf Chris Keulen heeft zondag twee uur in een politiecel gezeten omdat hij weigerde foto's van een vechtpartij af te geven. Keulen was voor NRC Handelsblad in de omgeving van Brunssum en Schinveld, samen met verslaggever Paul van der Steen. Ze waren bezig met een reportage over de geluidsoverlast door de Awacs-vliegtuigen en de bezwaren daartegen van bewoners. Lees hier meer.

Tak valt op tent, visser gewond
Wat een pech! In Weert is een tak gevallen op de tent van een visser. Dit gebeurde aan de Scheepsbouwkade in Weert. De visser is hierbij gewond geraakt. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, maar uiteindelijk werd deze afbesteld. Lees hier meer.

Foto: iStock

Scholenfusie Citaverde
De scholen van Citaverde gaan misschien fuseren met de onderwijsinstelling Helicon in Noord-Brabant en Gelderland. De besturen onderzoeken samenwerking maar zeggen nu al dat een fusie waarschijnlijk de beste optie is. Lees hier meer.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Het herfstweer heeft ook mooie kanten

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen