Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Star Wars-fans onder een dekentje in de bios

Geplaatst opwoensdag 13 december 2017 - 11:59

* Limburgers vechten om Edison-prijs
* Tip stromen binnen over pakketten met zwaar vuurwerk
* Duits tolplan kost grensstreek miljoenen

Dikke pech: de sluiproutes rond de A2 gaan dicht
Als je dacht een lekkere sluiproute te hebben om de dagelijkse file op de A2 tussen Weert en Eindhoven te mijden, dan heb je binnenkort pech. De gemeente Cranendonck, net over de provinciegrens bij Weert, is al die Limburgse filemijders zat. En dus gaan de vaste sluiproutes binnenkort op slot. Lees hier verder.

Tientallen tips over man met levensgevaarlijk vuurwerk
De tips stromen binnen over de man die pakketten met levensgevaarlijk vuurwerk verstuurt vanuit Noord-Limburg. Onder meer bij een supermarkt in Belfeld dropte hij de pakketten. Na een oproep in Opsporing Verzocht zijn er al zeventig tips binnengekomen bij de politie. Lees hier verder.

Limburgers vechten om de Edison
De kans is groot dat de Edison 2018 voor beste danceact naar een Limburgse artiest gaat. Twee Limburgse acts gaan de concurrentie met elkaar aan om de felbegeerde prijs. Venlonaar Jim Taihuttu (Yellow Claw) en het Maastrichtse duo Lucas & Steve zijn genomineerd. Lees hier verder.

Ontbijtje én Star Wars-marathon in de bios
Een vroeg ontbijtje voor Star Wars-fans in Kerkrade. Vanochtend ging de nieuwe film The Last Jedi wereldwijd in première. In de Vue-bioscoop werd een goede bodem gelegd. Met een ontbijt én een heuse Star Wars-marathon. Lees hier verder.

Video: L1

Duits tolplan kost grensstreek miljoenen
Het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, kost Nederlandse automobilisten jaarlijks tussen de 60 en 100 miljoen euro. Vooral de grensstreek zou worden getroffen. Van de kosten van de tol zou 40 procent voor rekening komen van bewoners en bedrijven in deze streek. Lees hier verder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen