Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Star Wars-fans onder een dekentje in de bios

Geplaatst opwoensdag 13 december 2017 - 11:59

* Limburgers vechten om Edison-prijs
* Tip stromen binnen over pakketten met zwaar vuurwerk
* Duits tolplan kost grensstreek miljoenen

Dikke pech: de sluiproutes rond de A2 gaan dicht
Als je dacht een lekkere sluiproute te hebben om de dagelijkse file op de A2 tussen Weert en Eindhoven te mijden, dan heb je binnenkort pech. De gemeente Cranendonck, net over de provinciegrens bij Weert, is al die Limburgse filemijders zat. En dus gaan de vaste sluiproutes binnenkort op slot. Lees hier verder.

Tientallen tips over man met levensgevaarlijk vuurwerk
De tips stromen binnen over de man die pakketten met levensgevaarlijk vuurwerk verstuurt vanuit Noord-Limburg. Onder meer bij een supermarkt in Belfeld dropte hij de pakketten. Na een oproep in Opsporing Verzocht zijn er al zeventig tips binnengekomen bij de politie. Lees hier verder.

Limburgers vechten om de Edison
De kans is groot dat de Edison 2018 voor beste danceact naar een Limburgse artiest gaat. Twee Limburgse acts gaan de concurrentie met elkaar aan om de felbegeerde prijs. Venlonaar Jim Taihuttu (Yellow Claw) en het Maastrichtse duo Lucas & Steve zijn genomineerd. Lees hier verder.

Ontbijtje én Star Wars-marathon in de bios
Een vroeg ontbijtje voor Star Wars-fans in Kerkrade. Vanochtend ging de nieuwe film The Last Jedi wereldwijd in première. In de Vue-bioscoop werd een goede bodem gelegd. Met een ontbijt én een heuse Star Wars-marathon. Lees hier verder.

Video: L1

Duits tolplan kost grensstreek miljoenen
Het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, kost Nederlandse automobilisten jaarlijks tussen de 60 en 100 miljoen euro. Vooral de grensstreek zou worden getroffen. Van de kosten van de tol zou 40 procent voor rekening komen van bewoners en bedrijven in deze streek. Lees hier verder.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen