Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Star Wars-fans onder een dekentje in de bios

Geplaatst opwoensdag 13 december 2017 - 11:59

* Limburgers vechten om Edison-prijs
* Tip stromen binnen over pakketten met zwaar vuurwerk
* Duits tolplan kost grensstreek miljoenen

Dikke pech: de sluiproutes rond de A2 gaan dicht
Als je dacht een lekkere sluiproute te hebben om de dagelijkse file op de A2 tussen Weert en Eindhoven te mijden, dan heb je binnenkort pech. De gemeente Cranendonck, net over de provinciegrens bij Weert, is al die Limburgse filemijders zat. En dus gaan de vaste sluiproutes binnenkort op slot. Lees hier verder.

Tientallen tips over man met levensgevaarlijk vuurwerk
De tips stromen binnen over de man die pakketten met levensgevaarlijk vuurwerk verstuurt vanuit Noord-Limburg. Onder meer bij een supermarkt in Belfeld dropte hij de pakketten. Na een oproep in Opsporing Verzocht zijn er al zeventig tips binnengekomen bij de politie. Lees hier verder.

Limburgers vechten om de Edison
De kans is groot dat de Edison 2018 voor beste danceact naar een Limburgse artiest gaat. Twee Limburgse acts gaan de concurrentie met elkaar aan om de felbegeerde prijs. Venlonaar Jim Taihuttu (Yellow Claw) en het Maastrichtse duo Lucas & Steve zijn genomineerd. Lees hier verder.

Ontbijtje én Star Wars-marathon in de bios
Een vroeg ontbijtje voor Star Wars-fans in Kerkrade. Vanochtend ging de nieuwe film The Last Jedi wereldwijd in première. In de Vue-bioscoop werd een goede bodem gelegd. Met een ontbijt én een heuse Star Wars-marathon. Lees hier verder.

Video: L1

Duits tolplan kost grensstreek miljoenen
Het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, kost Nederlandse automobilisten jaarlijks tussen de 60 en 100 miljoen euro. Vooral de grensstreek zou worden getroffen. Van de kosten van de tol zou 40 procent voor rekening komen van bewoners en bedrijven in deze streek. Lees hier verder.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen