Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Stadsmuur Maastricht weer open

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 11:44

Onder meer drugsrunner en katvanger gepakt in Vaals, duo opgepakt na gewapende overval en 'meer investeren in Limburgse popmuzikanten'. Dit en meer vandaag in onze 1Lunch.

Tieners die met vuurwapen dreigden bij overval aangehouden
In Weert zijn twee 19-jarigen aangehouden die worden verdacht van een gewapende winkel op een Aldi-filiaal. Daar werden personeelsleden woensdag in alle vroegte met een vuurwapen bedreigd. Met een geldbedrag op zak kozen de overvallers vervolgens het hazenpad, maar de politie wist hen niet veel later alsnog in te rekenen. Lees hier meer.

Foto: WeertDeGekste

Oppasouders overleden Fabian weer opgepakt
De oppasouders van de Brunssumse baby Fabian zijn opnieuw opgepakt. De aanleiding daarvoor is het definitieve rapport naar de dood van de baby. Volgens het OM gaf dat al voldoende aanleiding om beide personen opnieuw op te pakken. Wat gebeurde er precies op 11 oktober 2017? Lees hier meer.

Onder meer drugsrunner en katvanger gepakt in Vaals
Bij een kentekencontrole in Vaals zijn de politie en de Koninklijke Marechaussee dinsdag op een indrukwekkende serie overtredingen gestuit. Lees hier meer...

Foto: Politie Vaals (Facebook)

'Meer investeren in Limburgse popmuzikanten'
Er moet in Limburg nog veel meer gedaan worden om popmuzikanten te helpen zich te ontwikkelen. Dat zegt directeur Paul Moerel van de Stichting Popmuziek Limburg. Lees hier meer...

Mt. Atlas: de winnaar van Nu of Nooit 2018
Foto: Pop in Limburg

Stadsmuur Maastricht weer open
Een deel van de ingestorte stadsmuur in Maastricht is weer toegankelijk voor publiek. Het rondeel De Vijf Koppen kan weer worden bezocht door mensen. Dat deel werd eerst uit voorzorg door de gemeente afgesloten. Benieuwd hoelang de herstelwerkzaamheden aan de rest van de muur nog gaan duren? Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen