Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Stadsmuur Maastricht weer open

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 11:44

Onder meer drugsrunner en katvanger gepakt in Vaals, duo opgepakt na gewapende overval en 'meer investeren in Limburgse popmuzikanten'. Dit en meer vandaag in onze 1Lunch.

Tieners die met vuurwapen dreigden bij overval aangehouden
In Weert zijn twee 19-jarigen aangehouden die worden verdacht van een gewapende winkel op een Aldi-filiaal. Daar werden personeelsleden woensdag in alle vroegte met een vuurwapen bedreigd. Met een geldbedrag op zak kozen de overvallers vervolgens het hazenpad, maar de politie wist hen niet veel later alsnog in te rekenen. Lees hier meer.

Foto: WeertDeGekste

Oppasouders overleden Fabian weer opgepakt
De oppasouders van de Brunssumse baby Fabian zijn opnieuw opgepakt. De aanleiding daarvoor is het definitieve rapport naar de dood van de baby. Volgens het OM gaf dat al voldoende aanleiding om beide personen opnieuw op te pakken. Wat gebeurde er precies op 11 oktober 2017? Lees hier meer.

Onder meer drugsrunner en katvanger gepakt in Vaals
Bij een kentekencontrole in Vaals zijn de politie en de Koninklijke Marechaussee dinsdag op een indrukwekkende serie overtredingen gestuit. Lees hier meer...

Foto: Politie Vaals (Facebook)

'Meer investeren in Limburgse popmuzikanten'
Er moet in Limburg nog veel meer gedaan worden om popmuzikanten te helpen zich te ontwikkelen. Dat zegt directeur Paul Moerel van de Stichting Popmuziek Limburg. Lees hier meer...

Mt. Atlas: de winnaar van Nu of Nooit 2018
Foto: Pop in Limburg

Stadsmuur Maastricht weer open
Een deel van de ingestorte stadsmuur in Maastricht is weer toegankelijk voor publiek. Het rondeel De Vijf Koppen kan weer worden bezocht door mensen. Dat deel werd eerst uit voorzorg door de gemeente afgesloten. Benieuwd hoelang de herstelwerkzaamheden aan de rest van de muur nog gaan duren? Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen