Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Snelwegwandelaar in ziekenhuis met botbreuken

Geplaatst opwoensdag 29 januari 2020 - 11:58

Weinig nieuwe huizen in Limburg gebouwd, OM eist veel geld van raadslid en adviseurs MVV stappen op. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Weinig nieuwe huizen in Limburg gebouwd
In Nederland is het afgelopen jaar flink gebouwd. Maar het aantal nieuwbouwwoningen in Limburg viel tegen. In 2019 kwamen er ruim 2300 nieuwe huizen bij. Dat is een stijging van 0,4 procent; de kleinste groei van ons land. Bekijk hier hoeveel woningen in jouw gemeente werden gebouwd.

OM eist veel geld van raadslid
Het Openbaar Ministerie wil dat het Venloos raadslid Ali Oruç ruim 363.000 euro terugbetaalt aan de staat. Hij wordt verdacht van fraude, oplichting en witwassen. Volgens justitie gaf Oruç (45) meer geld uit dan hij incasseerde uit huur en andere inkomsten. Lees hier meer.

Ali Oruç rechtbank
Foto: Rechtspraak / gemeente Venlo

Geen verdere uitbreiding tuberculose
De besmetting van een student van Zuyd Hogeschool Maastricht heeft geen gevolgen gehad voor andere studenten. Zij zijn niet besmet geraakt, blijkt nu na bron- en contactonderzoek. Lees hier meer.

Adviseurs MVV stappen op
Het Technisch Platform MVV Maastricht gaat het bestuur van de voetbalclub niet meer adviseren. Oud-spelers Bert van Marwijk, Reginald Thal, Erik Meijer en Johan Dijkstra en oud-directeur Ron Weyzen stoppen, omdat ze zich niet kunnen vinden in de uitleg over het vertrek van toenmalig algemeen directeur Paul Penders. Lees hier meer.

Snelwegwandelaar in ziekenhuis met botbreuken
De vrouw die gisteravond de A73 bij Tegelen overstak, ligt in het ziekenhuis met verschillende botbreuken. Om onduidelijke reden stak ze de snelweg over en werd ze geschept door een auto. Onderzoek moet uitwijzen waarom het slachtoffer daar liep. Lees hier meer.

Voetganger aangereden op A73 Tegelen nr 2 (28 jan 2020)
Foto: Track'88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen