Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Snelweg bedolven onder varkenshuiden

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 12:01

Varkenshuiden bedekken een snelweg, op twee plaatsen werd vanochtend een lichaam gevonden en justitie gaat in hoger beroep in de zaak Köksal. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Mogelijk stappen na ticketdebacle LVK
De organisatie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkours overweegt stappen tegen Ticketmaster. Afgelopen zaterdag verkocht die site veel meer toegangsbewijzen voor het carnavalsliedjesfestijn, dan dat er plaats was. En het is niet de eerste keer dat het LVK met zo’n ticketdebacle wordt geconfronteerd. Lees hier meer…

Twee doden gevonden
Zowel in Venray als in Venlo heeft de politie vandaag een lichaam gevonden. In Venray werd rond 3:00 uur in een woning het levenloze lichaam van een man gevonden. Enkele uren later werd in Venlo ook een lichaam gevonden. In beide gevallen doet de politie onderzoek om er achter te komen of de personen door een misdrijf om het leven zijn gekomen. Lees meer over Venray en Venlo.

Video: SK Media

Noah en Emma populairste namen
Kersverse ouders kozen vorig jaar het vaakst voor Noah als naam voor hun zoon en Emma voor hun dochter. Voor jongens waren ook de namen Daan en Levi populair. Bij meisjes scoren Mila en Saar hoog. Tot en met november werden er bijna 8.000 baby's geboren in Limburg. Bekijk hier hoe vaak jouw naam vorig jaar werd gekozen.

Varkenshuiden bedekken snelweg
Op de A67 heeft een vrachtwagen zijn lading verloren. Er zijn heel veel varkenshuiden op het wegdek terechtgekomen. Ze liggen bezaaid over een rijstrook tussen Velden en knooppunt Zaarderheiken. Rijkswaterstaat verwacht dat het opruimen van deze bijzondere lading wel even zal duren. Lees hier meer...

Varkenshuiden op A67 (13 jan 2019)
Foto: Roy Bouten/Twitter

Justitie in beroep in zaak-Köksal
Er komt een hoger beroep tegen de twee mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van Ömer Köksal in Blerick. De twee daders werden onlangs tot 12 en 14 jaar veroordeeld voor doodslag, maar volgens het de nabestaanden van het slachtoffer en het Openbaar Ministerie was er toch echt sprake van moord. Lees hier meer…

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen