Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Selectieprocedure UM loopt in de soep

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 12:01

De meeste Limburgers werken in de zorg of handel, pijnlijke fout bij de selectie van studenten op Maastricht University en de Grand Prix van Hongarije wordt zonder publiek gereden, als de race doorgaat. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Meeste mensen werken in zorg of handel
In veruit de meeste Limburgse gemeenten werken de meeste mensen in de zorg- of handelssector. De zorgsector voert vooral de boventoon in het Heuvelland en Parkstad. In het midden en noorden van de provincie werken in veel gemeenten de meeste mensen in de handel. Enkele gemeenten wijken af van de trend. Bekijk hier in welke bedrijfstak in jouw gemeente de meeste mensen werken.

Tekort aan plexiglas door coronacrisis
Het is steeds moeilijker om aan plexiglas te komen. Het materiaal wordt gebruikt voor scheidingswanden. Door de coronacrisis is de vraag explosief toegenomen. Het Valkenburgse bedrijf Plexilution heeft deze week nog zo’n 100 grote platen plexiglas op de kop kunnen tikken. "Maar daarvoor hebben we wel 50 bedrijven gebeld in de Benelux en Duitsland", zegt directeur Remy Bordewin. "Uiteindelijk vonden we in Duitsland nog een partij." Lees hier meer.

Video: L1

Pijnlijke fout met selectieprocedure
De Maastricht University heeft een administratieve fout gemaakt tijdens een selectieprocedure. 24 kandidaat-studenten kregen ten onrechte te horen dat ze toegelaten waren tot een masteropleiding. Een groep andere studenten hoorde juist dat ze afgevallen waren terwijl zij wel geselecteerd waren voor de tweede ronde. De universiteit ontdekte de fout enkele uren later en bood excuses aan. Lees hier meer.

Verstappen zonder publiek in Hongarije
Als Max Verstappen met zijn Red Bull-bolide dit jaar nog naar Hongarije mag, dan zal hij daar zonder publiek racen. Dat heeft de organisatie van de grand prix op de Hungaroring bekendgemaakt. De GP van Hongarije is een van de wedstrijden die nog op de rol staat bij de aangepaste racekalender, waar achter de schermen hard aan wordt gewerkt. Lees hier meer.

Max Verstappen (19 feb 2020)
Foto: Orange Pictures

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen