Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Schutter Roermond nog voortvluchtig

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 11:58

Sittardse wijkagent bekogeld bij PSV-rellen, een Limburger minder in Heel Holland Bakt en dader schietpartij nog op vlucht. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Benoit Wesly wil excuses voor Holocaust
De Maastrichtse zakenman Benoit Wesly zou het op prijs stellen als de gemeente Maastricht, in navolging van premier Mark Rutte, ook excuses zou aanbieden voor het handelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lees hier meer.

ANP
Foto: ANP

Hendrix over crisis bij PSV
De prestaties van PSV zijn de laatste maanden dramatisch. Toch weet Jorrit Hendrix dat het nog erger kan. De middenvelder uit Panningen denkt terug aan zijn debuutjaar toen PSV onder leiding van Phillip Cocu eind 2013 tiende stond, met slechts twintig punten uit zestien wedstrijden. Hendrix weet hoe de ellende omgedraaid moet worden. "Heel simpel." Lees hier meer.

'We werden bekogeld met dranghekken'
Boze supporters wilden gisteravond verhaal halen bij de leiding van PSV. Ze probeerden de hoofdingang van het stadion binnen te dringen. Een Sittardse wijkagent werd als ME'er opgeroepen om in Eindhoven te helpen. "We werden uitgescholden en bekogeld met dranghekken, stenen, volle blikjes, buizen en programmaboekjes", vertelt hij. Lees hier zijn hele verhaal.

ME bij Philips-stadion Eindhoven - 26 jan 2020
De ME vormt een linie voor de ingang van het Philips-stadion.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties

Politie zoekt getuigen van schietpartij
Bij fastfoodrestaurant Kentucky Fried Chicken (KFC) in Roermond vond gisteravond een schietpartij plaats. Een 18-jarige Venlonaar is daarbij ernstig gewond geraakt. Van de schutter ontbreekt elk spoor. De politie is op zoek naar getuigen. Leer hier meer.

Aline moet Heel Holland Bakt verlaten
De 23-jarige Aline uit Roermond heeft gisteravond Heel Holland Bakt moeten verlaten. Hoewel de jury eerder nog wist te verrassen met haar creaties zoals de kerstboom van koekjes, bleek haar optreden niet voldoende voor een plaatsje in de halve finale. De Limburgse Pauline en Jeanette maken nog steeds kans op de overwinning. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen