Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Schatzoeker vindt zeldzame middeleeuwse munt

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 11:47

Gestolen auto ramt politiewagen, frauderende apotheker krijgt beroepsverbod en de politie dreigt videobeelden online te zetten van een inbreker. Dit en meer in de 1Lunch.

Oproep: inbreker meld je
De politie roept een inbreker op zich zelf op het bureau te melden. De onbekende man drong vorige maand een woning in Bunde binnen, nam sieraden en geld mee en sloeg op de vlucht. De politie heeft videobeelden van de vermoedelijke dader en dreigt deze beelden online te zetten als de inbreker zich niet binnen twee weken meldt. Lees hier meer.

Gestolen auto ramt politiewagen
Een Duitse man van 33 die in Kerkrade woont, kwam vanochtend met hoge snelheid Nederland binnen rijden. Agenten die op de wacht stonden na een plofkraak in Duitsland, zetten onmiddellijk de achtervolging in. De man reed daarbij in op de politieauto. Een agent loste meerdere waarschuwingsschoten en kon hem aanhouden. Lees hier meer en bekijk de beelden.

Foto: Fer Traugott

Frauderende apotheker uit beroepsgroep gezet
De frauderende Limburgse apotheker Jef P. is door de medische tuchtcommissie uit zijn ambt gezet. P. lichtte tussen 2012 en 2016 voor ruim drie miljoen euro twee zorgverzekeraars op met valse declaraties. Lees hier meer.

Schatzoeker vindt eeuwenoude munt
In de buurt van Born is een eeuwenoude munt uit de grond gehaald. William Posthouwer vond de zogenoemde sceatta-munt uit de vroege Middeleeuwen met zijn metaaldetector. De munt is erg bijzonder voor Limburg, volgens een kenner. Lees hier meer.

Schuurs in kwartfinale WTA-toernooi
Kiki Bertens heeft Demi Schuurs aan een kwartfinale-plaats in het WTA-toernooi in Cincinnati geholpen. Schuurs moest het samen met haar Duitse partner Anna-Lena Grönefeld in de achtste finale opnemen tegen Bertens en Donna Vekic. Het Nederlands-Kroatische duo kwam echter niet opdagen. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen