Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Ruziënde automobiliste van vluchtstrook geplukt

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 11:59

Er wordt vandaag gepraat over mogelijke versoepelingen, ziekenhuisbestuurders zijn het niet eens met de investering in de 'testmaatschappij' en een Brunssumse vrouw was de ruzie in haar auto zat en stapte op de snelweg uit. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Testmaatschappij: 'Daar heb je straks niets meer aan
Een groep ziekenhuisbestuurders, zorgverzekeraars en artsen heeft een oproep gedaan aan het kabinet om te stoppen met het investeren in de 'testmaatschappij'. "Het gaat om 925 miljoen euro die in zes maanden uitgegeven zal worden, voor iets waar je straks niets meer aan hebt", legt David Jongen, bestuursvoorzitter van het Zuyderland ziekenhuis uit. "Ik weet wel betere bestedingen voor die 925 miljoen euro." Lees hier meer.

Ruim vijf jaar cel voor 'kerstman'
Na een juridische strijd van bijna negen jaar is Robbie van L. (76) in hoger beroep veroordeeld tot 5,5 jaar gevangenisstraf voor onder andere de import van bijna 1600 kilo cocaïne. De Heerlenaar, die vanwege zijn uiterlijk ook wel 'de kerstman' wordt genoemd, wachtte zijn verdict af op Aruba. Hij moet het eiland nu inruilen voor een cel. Lees hier meer.

Robbie van L.
Foto: Facebook

Willy van der Kuijlen overleden
PSV-clubicoon Willy van der Kuijlen is op 74-jarige leeftijd overleden. Van der Kuijlen sloot zijn voetballoopbaan in het seizoen 1981-1982 af bij MVV. Hij speelde 17 wedstrijden voor de Maastrichtse club en scoorde daarin drie keer. De Brabander is met 311 doelpunten de topscorer aller tijden van de Eredivisie. Lees hier meer.

Willy van der Kuijlen
Orange Pictures

Vrouw stapt na ruzie uit auto op snelweg
Een vrouw uit Brunssum was zondagochtend helemaal klaar met een ruzie. Ze stopte op de A32 bij het Friese Wirdum haar auto op de vluchtstrook, stapte uit en liep weg. De bijrijder reed vervolgens met de auto weg. De vrouw werd later door de politie van de vluchtstrook geplukt. Lees hier meer.

Komen er verdere versoepelingen van de coronamaatregelen?
Vanaf vandaag is de buitenschoolse opvang weer helemaal open. Dat was de enige kleine versoepeling die vorige week werd aangekondigd. Vandaag praat het Veiligheidsberaad van de 25 buregmeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio met minister Ferd Grapperhaus over verdere versoepelingen die vanaf 28 april mogelijk kunnen worden doorgevoerd. Eén van de zaken die op het wensenlijstje van veel burgemeesters staat, is het openen van de terrassen. Lees hier meer actueel coronanieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen