Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Ruzie om autodeal loopt uit de hand

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 11:59

* LVK voor het eerst sinds 2004 weer in tent
* Hoe dan ook pendeldienst tussen Zuyderland-locaties
* Zwarte Piet moet Zwarte Piet blijven

Paul & Leo maken de cirkel rond
Voor het eerst sinds 2004 wordt het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer in 2017 weer in een tent gehouden. Een 'paviljoen' noemt de organisatie het zelf liever. De tent staat op het Bekkerveld in Heerlen. Met een beetje creatief denken is de cirkel dan rond. Want: in 2004 wonnen Paul & Leo namens Heerlen het LVK!

Fietser kan op fietspad niet ontsnappen aan auto
Hoe hard de fietser ook fietste, hij kon niet ontkomen aan de auto die hem op de hielen zat en hem uiteindelijk ook genadeloos schepte op de Rijksweg in Geleen, vlak voor coffeeshop Genesis. Een bewakingscamera legde de manoeuvre vast. Ruzie over een autoverkoop zou de aanleiding zijn, meldt de politie een dag later.

'Zwarte Piet moet zwart blijven'
Ook al is het nog maar net zomer, dat hindert de Limburgers niet zich druk te maken om het sinterklaasfeest. Uit een enquête van 1Limburg en De Limburger blijkt: h
et uiterlijk van Zwarte Piet moet niet aangepast worden. Dat vindt 93 procent van de deelnemers. En zo werden nog meer Zwarte Pieten-vragen gesteld.

Busverbinding tussen ziekenhuizen
Omdat patiënten en personeel nu zo'n twee uur kwijt zijn om van Zuyderland-locatie Heerlen naar het ziekenhuis in Sittard of omgekeerd te reizen, wil het bestuur een directe busverbinding. En als de politiek niet meewerkt, dan regelen ze het bij Zuyderland zelf wel.

Na de lunch: Van Dam bezoekt Limburg
Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam bezoekt woensdag Limburg. Hij wil met eigen ogen zien welke schade het noodweer van de afgelopen week heeft aangericht bij boeren. De hoop op een vergoeding is flink geslonken na een uitspraak van Van Dams woordvoerder. "Boeren moeten en kunnen zich hiervoor verzekeren. Bovendien hebben wij het geld niet."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen