Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Ruzie om autodeal loopt uit de hand

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 11:59

* LVK voor het eerst sinds 2004 weer in tent
* Hoe dan ook pendeldienst tussen Zuyderland-locaties
* Zwarte Piet moet Zwarte Piet blijven

Paul & Leo maken de cirkel rond
Voor het eerst sinds 2004 wordt het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer in 2017 weer in een tent gehouden. Een 'paviljoen' noemt de organisatie het zelf liever. De tent staat op het Bekkerveld in Heerlen. Met een beetje creatief denken is de cirkel dan rond. Want: in 2004 wonnen Paul & Leo namens Heerlen het LVK!

Fietser kan op fietspad niet ontsnappen aan auto
Hoe hard de fietser ook fietste, hij kon niet ontkomen aan de auto die hem op de hielen zat en hem uiteindelijk ook genadeloos schepte op de Rijksweg in Geleen, vlak voor coffeeshop Genesis. Een bewakingscamera legde de manoeuvre vast. Ruzie over een autoverkoop zou de aanleiding zijn, meldt de politie een dag later.

'Zwarte Piet moet zwart blijven'
Ook al is het nog maar net zomer, dat hindert de Limburgers niet zich druk te maken om het sinterklaasfeest. Uit een enquête van 1Limburg en De Limburger blijkt: h
et uiterlijk van Zwarte Piet moet niet aangepast worden. Dat vindt 93 procent van de deelnemers. En zo werden nog meer Zwarte Pieten-vragen gesteld.

Busverbinding tussen ziekenhuizen
Omdat patiënten en personeel nu zo'n twee uur kwijt zijn om van Zuyderland-locatie Heerlen naar het ziekenhuis in Sittard of omgekeerd te reizen, wil het bestuur een directe busverbinding. En als de politiek niet meewerkt, dan regelen ze het bij Zuyderland zelf wel.

Na de lunch: Van Dam bezoekt Limburg
Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam bezoekt woensdag Limburg. Hij wil met eigen ogen zien welke schade het noodweer van de afgelopen week heeft aangericht bij boeren. De hoop op een vergoeding is flink geslonken na een uitspraak van Van Dams woordvoerder. "Boeren moeten en kunnen zich hiervoor verzekeren. Bovendien hebben wij het geld niet."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen