Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Roda heeft dubieuze records binnen handbereik

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 11:58

* Sluismeester schrok van harde knal
* Stefan vervult wensen van zieke kinderen
* Negatieve records voor Roda JC

Taakstraf voor dieven schutterszilver
Frans S. (47) uit Brunssum en de 54-jarige John R. uit Heerlen gingen vier jaar geleden aan de haal met het schutterszilver van broederschap Sint Sebastianus uit Kerkrade. Ze vonden het peperdure zilver in een loods en kwamen op het idee om het te verpatsen. De politie kreeg echter lucht van de illegale transactie. Vandaag stond het tweetal terecht. Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Lees hier meer.

Sluismeester blikt terug
Sluismeester John Robben kreeg die donkere mistige avond in Grave de schrik van zijn leven, toen een tanker zich door de stuw boorde en drie meter naar beneden donderde. Hij hoorde plotseling een enorme knal. "Ik dacht dat er een vliegtuig neerstortte." De sluismeester blikt terug op de avond. Lees hier meer.

De tanker ramde de stuw en stortte vervolgens drie meter naar beneden.
Foto: ANP

Verpieterende dieren gered
Twee bibberende ezels en een magere boerenknol zijn maandagavond in beslag genomen. De dieren stonden in een weiland langs de Maas bij de Belgisch grensplaats Kotem. Hier hadden ze geen schuilplaats en amper eten. De dieren zijn overgebracht naar het opvangcentrum. Hier zal de hoefsmid ze dinsdag onder handen nemen, zodat de zielige dieren er weer bovenop komen. Lees hier meer.

Wensenvervuller
Stefan Goertz (30) uit Echt was vroeger vaak ziek. Als kind had hij een ernstige afweerstoornis. Make a Wish trakteerde hem op een tripje naar Legoland in Denemarken. "Daar heb ik zelf heel veel kracht uit geput toen. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit iets terug wilde doen." Zo gezegd, zo gedaan: Stefan gaat nu op zijn beurt wensen van zieke kinderen vervullen. Lees hier meer.

Stefan Goertz.

Dubieuze records
Wat hebben RNK Split, Arsenal Tula en Roda JC gemeen? Deze clubs uit Kroatië en Rusland weten net als de Kerkradenaren maar zelden het doel te vinden. Roda staat op de zevende plek van slechtst scorende ploegen in Europa. En dan stevent de Koempelclub ook nog af op een aantal andere negatieve records. Lees hier meer.

Statistiek: De Limburger

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen